Jsou majitelé koček šílení, protože v sobě mají parazita? Podle poslední studie ano

Paga

Podívali jste se někdy na kamaráda, co vlastní kočky, nebo jen sami na sebe do zrcadla a řekli jste si: "To nemůže být normální"? Asi jste se tak úplně nespletli. Nejnovější výzkum podle stránek Cuteness.com naznačuje, že majitelé koček mají častěji sklony k sadomasochismu, hraní na sluhu a pána a dalším méně obvyklým sexuálním scénářům.

To všechno může být prý způsobené parazitem typickým pro kočky, neboli toxoplazmózou. Parazit není pro zdravého člověka vlastně nijak nebezpečný. Maximálně se dočkáte příznaků podobným chřipce. Horší je to pro lidi s mizernou imunitou. A úplně nejhorší pro těhotné ženy (pokud neměly kočku před otěhotněním).

Připravte se na všechno!

Ale to není naše téma. Nové studie mají poměrně zajímavé závěry o tom, jak toxoplazmóza může zapůsobit na ty, kdo nečekají dítě ani je netrápí chabý imunitní systém. Tvrdí totiž, že parazit vzbuzuje v nakažených touhu po tom, zažívat při sexu bolest, nechat se různě agresivně ohrožovat a být v submisivní roli trýzněného. Studie Jaroslava Flegra a Radima Kuby byla prováděná na 36 564 subjektech a prokázala, že infikovaní měli narozdíl od neinfikovaných velmi podobné sexuální fantazie, preference i chování.

Flegr je si plně vědom toho, že toxoplazmóza není zodpovědná za všechno sexuální násilí na planetě. Nicméně všechno nasvědčuje tomu, že parazit ovlivňuje stejné okruhy v mozku jako touha po masochismu. Až se teda budete chystat vyjít si s někým, kdo má doma kočku, buďte raději připravení na všechno!