18. července 2019 • 16:56

Barcelona nevzdává boj o Neymara. Hráč chce jít, kluby vymýšlejí dohodu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysázeli v přepočtu přes tři miliardy korun za Antoine Griezmanna, ale definitivně nezavrhli ještě mnohem větší obchod. Barcelona stále vymýšlí, jak by z dresu PSG vysvlékla Neymara. Brazilská superstar už odletěla do Paříže, aby zahájila přípravu na sezonu. Všichni ale tuší, že situace je neudržitelná. Obrovský transfer do Barcelony má řadu zádrhelů, nicméně stále je možné, že Katalánci svého ztraceného syna k sobě po dvou letech přivedou.



S Neymarem je těžké pořízení. 27letý fotbalista si postavil hlavu a v PSG, kam ho s velkou pompou v létě 2017 přivedli za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun), pokračovat nechce. Už před koncem sezony prý trenérovi Thomasi Tuchelovi oznámil, že pod Eiffelovku se nevrátí.

Pak odletěl do Brazílie, kde se místo reprezentování na Copa Amérika zranil a národnímu týmu jen fandil z tribuny. Kotník už vyléčil, nicméne na fyzické testy spojené se startem přípravy do Paříže nedorazil.

Neymar se ještě v sobotu promenádoval v Brazílii, kde každoročně zaštiťuje mládežnický turnaj ve hře 5 na 5. Sám, ač po zranění, se zapojil do exhibičních zápasů, čímž zřejmě opět popudil šéfy z PSG. Ti mu vzkázali, že pokud chce odejít, bránit mu nebudou. Vzhledem k pozdnímu nástupu do přípravy mu navíc pohrozili vysokými tresty.

O den později Neymar konečně odletěl do Paříže, s klubem už začal trénovat. Podle svých slov bez jakýchkoliv úlev. Jenže všem je jasné, že v barvách PSG už nemusí vydržet dlouho.

Neymar slaví branku v exhibičním utkání v Brazílii
Neymar slaví branku v exhibičním utkání v Brazílii

Situace je neudržitelná. Neymar hodlá odejít a dává to dost najevo, kluboví majitelé i s trenérem zase chtějí upevnit morálku a dát dohromady kvalitní celek, který pošlape i po lidské stránce. Těžko si představit, že po mediálních přestřelkách by brazilský démon byl tím, koho v kabině vítají s otevřenou náručí...

V zákulisí se tak horečně jedná. Neymar má jediný zájem - vrátit se do Barcelony, kde by odprosil za svůj útěk před dvěma lety, spojil síly s Lionelem Messim a opět nastartoval své výjimečné umění, které z něj v plné síle dělá jednoho z nejlepších hráčů planety.

Barcelona už skutečně s PSG začala jednat, jde o pořádně složitý obchod. Vzhledem k aktivaci výstupní klauzule u Griezmanna si španělský mistr nemůže dovolit další velké nákupy, aniž by porušil pravidla finanční fair play, případně nezabředl do finanční krize. PSG zase nechce slyšet na to, aby akceptovala čistou výměnu Neymara za dva barcelonské fotbalisty (nejspíš Coutinho, Rakitič/Dembélé).

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Čas kvapí, francouzský gigant, který sezonu zahajuje už na začátku srpna, potřebuje situaci vyřešit. Po Barceloně požaduje velké peníze. Nejdříve si řekl o 300 milionů eur (7,8 miliardy korun), postupně slevil na 222 milionů (tolik dalo PSG Barceloně před dvěma lety).

Barcelona je svolná ke kompromisu - do Paříže vyšle Coutinha, jehož v lednu 2018 vykoupila z Liverpoolu za 160 milionů eur, k němu přihodí dalších 80 milionů eur (2,1 miliardy korun). S tím, že peníze by vzhledem k vysokým výdajům za Griezmanna poslala až příští léto.

Jak celá sága dopadne? K finalizaci transferu je ještě hodně daleko. Nicméně je zjevné, že všechny tři strany (Barcelona, PSG, Neymar) mají zájem se domluvit. Barcelona by pak dala dohromady největší ofenzivní sílu fotbalového světa - Suárez , Messi, Griezmann a Neymar.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud