Čeští volejbalisté do 21 nastoupí proti Tunisku. Pro zachování šancí na postup musí vyhrát

Čeští volejbalisté nastoupí na mistrovství světa hráčů do 21 let proti Tunisku. Pokud chtějí pomýšlet na postup do bojů o medaile, musí svého soupeře porazit. Nejdřív ale musí zapomenout na smolnou porážku s Ruskem.

Tento článek je více než rok starý.

Manáma Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volejbal (ilustrační snímek)

volejbal (ilustrační snímek) | Zdroj: Profimedia

Češi mají v hlavách hlavně koncovku první sady souboje s mistrem Evropy. Vedli nad Ruskem 21:16, pak ale soupeř otočil na 21:24 a set následně získal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté do 21 nastoupí proti Tunisku. Pro zachování šancí na postup musí vyhrát

„To je sport. Nám se vyhodily dva míče, pak přišlo eso. Tlačili do nás a my jsme to prostě neustáli,“ řekl pro Radiožurnál kapitán Ondřej Piskáček. Hlavy dole měli Češi po utkání hodně dlouho a tak je jasné, co bylo hlavním úkolem trenéra Jana Svobody před dalším duelem skupiny.

„Moje práce je připravit družstvo na druhý zápas. Nebude to jednoduché, protože oni hráli dva a tři čtvrtě setu dobře a přesto prohráli. Potřebuju namotivovat družstvo, aby podalo stejný výkon. Se soupeřem jako je Tunisko, pokud budeme hrát stejně, tak to bude stačit na vítězství,“ věří Jan Svoboda a ono mu vlastně ani nic jiného nezbývá. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí první dva celky do bojů o konečně první až osmé místo.

Českým volejbalistům do 21 let vstup na světový šampionát nevyšel. S Ruskem prohráli 1:3

Číst článek

Zbylé dva už si o medaile nezahrají a o ty Češi hrát chtějí. Musí tak v pátek bezpodmínečně porazit papírově nejslabší tým skupiny Tunisko a v sobotu se pokusit o senzaci v boji s největším favoritem šampionátu Íránem.

„Budeme hrát drze a uvidíme, co z toho vznikne,“ neláme si moc hlavu s taktikou Ondřej Piskáček. Zápas Česko Tunisko se hraje v Bahrajnu v pátek od půl jedenácté dopoledne českého času.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme