Hlavní obsah

Nábytek inspirovaný japonskými verzemi Kyklopů je zábavný a originální

Novinky, tnk

Kolekce sedacího nábytku připomínající bájné Kyklopy nese název Hitotsume-kozō a je hravou připomínkou japonských jednookých nadpřirozených zjevení. Vyjadřuje společnou vášeň anglického designéra Adama Nathaniela Furmana a zakladatele společnosti Mirrl Simona Harlowa pro funkční objekty, které jsou hravé, působí vesele a jsou originální.

Foto: Johnny Barrington

Sedací nábytek inspirovaný bájnými Kyklopy je zajímavým designérským výstřelkem.

Článek

Designéři Furman a Harlow jsou fascinováni materiálními technikami a kulturou Japonska. Tvary nábytku jsou podle titulu Dezeen inspirované lidovou pohádkou o zlobivém jednookém duchovi, který přepadává a údajně olizuje kolemjdoucí v noci. Jde o příběh, který Furmanovi vyprávěla jeho babička, když byl ještě dítě.

Foto: Johnny Barrington

Židle má originální tvar opěradla.

Speciálně pro tento projekt byla vyvinuta nová sada cementotvorných barevných směsí. Vrstvení pryskyřice je navíc inspirativní technikou, díky které mohou vznikat barevně zajímavé objekty. Ty vznikají ve skotském Glasgow na zakázku.

Foto: Johnny Barrington

Designové kousky jsou nevšední svým tvarem i barevností.

Motiv oka připomínající Kyklopy se může stát zpestřením mnoha moderních interiérů.

Vzniká s ním hlavně hodně zrcadel, která se stávají dominantou prostoru. Rozhodně mu dodají na zajímavosti a originalitě.

Foto: Ksl living, Flora Furniture

Oko kyklopů je oblíbeným mitivem designérů navrhujících zrcadla.

Pokud chcete prostor dekorovat japonskými kousky, které mají minimalistické tvary, nebojte se toho. Takové interiéry působí vzdušně a vkusně.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám