Hlavní obsah

Tablet Surface Go si stále drží svou cenu. I po roce

Novinky, mif

Počítače a elektronika obecně stárnou velmi rychle. Už po pár měsících se totiž objevují na pultech obchodů novější modely, které jsou takřka ve všech ohledech lepší než jejich předchůdci. Najdou se nicméně i zářné výjimky, jako je tablet Surface Go od společnosti Microsoft. Ten si totiž svou cenu drží i rok po premiéře.

Foto: archív výrobce

Surface Go

Článek

Surface Go si odbyl premiéru loni v červenci. Microsoft jej tehdy představil jako nejlevnější počítač ve své nabídce a lichotivé prvenství si tento stroj drží doposud. V době premiéry se konkurence iPadů od Applu nabízela za 11 990 Kč, pokud se tedy bavíme o základní konfiguraci s 64GB úložištěm a 4GB operační pamětí.

A přesně za tu samou částku je k dostání i nyní, po více než 12 měsících. To jinými slovy znamená, že cena byla už v době premiéry nastavena tak rozumně, že zkrátka níž jít už nemohla. Podobná situace se přitom u konkurenčních strojů stává jen zřídkakdy. A pokud si už některé počítače svoji cenu drží takto dlouho, jde zpravidla o luxusní kousky s logem nakousnutého jablka, nikoliv o levné počítače.

Cena zůstala v uplynulém roce stejná také u vyšší konfigurace, která má k dispozici 128GB úložiště a 8 GB operační paměti. Za tu případní zájemci zaplatí 15 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Surface Go

Pracovní tempo u obou variant udává procesor Pentium 4415Y z edice Kaby Lake-Y. Ten má dvě jádra a čtyři vlákna díky technologii HyperThreading, všechna pracují při frekvenci 1,6 GHz.

Výrobce vsadil na 10palcový displej s poměrem stran 3 : 2. Rozlišení tohoto panelu je 1800 x 1200 obrazových bodů. Tablet dovede pracovat se stylusem Surface Pen a dovede rozpoznat až 4096 úrovní přítlaku.

Šikovné je také to, že k modelu Surface Go půjde připojit klávesnice, která funguje zároveň jako ochranný kryt na displej. V takovém případě dokáže novinka nahradit při práci i notebook. V zadní části tabletu nalezneme výklopný stojánek, který poslouží k polohování displeje. Tablet také disponuje dvěma fotoaparáty s rozlišením 5 a 8 megapixelů.

Foto: archív výrobce

Klávesnice a myš půjdou dokoupit volitelně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám