Hlavní obsah

V New Yorku draží nejvzácnější tenisky světa

Novinky, lin

Patříte mezi milovníky tenisek? Pak by vám neměla uniknout první veřejná aukce sta nejvzácnějších párů tenisek světa, která probíhá od 11. července v americkém New Yorku. Zájemci mohou přihazovat až do 23. července a v nabídce jsou mimo jiné i ikonické Nike „Moon Shoe“ nebo samozavazovací boty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku se draží vzácné sneakerskyVideo: AP

 
Článek

Trend tenisek je stále na vzestupu a mnoho lidí už je nebere jen jako módní doplněk, ale také jako sběratelský kus.

Pokud mezi ně patříte i vy, pak by vašemu hledáčku neměla uniknout unikátní aukce pořádaná v New Yorku, v rámci které se aktuálně draží unikátní modely starých i nových tenisek.

Fanoušci tenisek si mohou vydražit podle agentury AP i ikonické Nike „Moon Shoe“, kterých bylo vyrobeno jen 12 párů. Za jejich designem stojí spoluzakladatel firmy Bill Bowerman, který je v roce 1972 speciálně navrhl u příležitosti přípravy na Olympiádu.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku se budou dražit vzácné sneakersky

Použil při tom vaflovač, díky kterému dostaly podrážky bot svůj nezaměnitelný tvar. Podle odhadů by se cena těchto bot měla vyšplhat na více než tři miliony šest set tisíc korun.

Dále jsou v nabídce i dva páry tenisek inspirované budoucností. Tyto boty byly vyrobené v roce 2011 a 2016 pro účely zisku peněz pro nadaci herce Michaela J. Foxe, která podporuje výzkum Parkinsonovy choroby. Jejich zvláštnost spočívá v tom, že se samy zavazují. Více modelů si prohlédněte na videu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám