Hlavní obsah

Cena prvního mobilu se šesti fotoaparáty se propadla na historické minimum

Novinky, ort

Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, se letos pochlubila vůbec prvním telefonem se šesti fotoaparáty. Model Nokia 9 PureView zaujal už v době premiéry atraktivní cenou, nyní však ještě citelně klesla. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 9 PureViewVideo: archiv výrobce

 
Článek

Nokia 9 PureView je vlajkovou lodí výrobce, proto se očekávalo, že cena by se mohla vyhoupnout až k hranici 20 000 Kč. Nakonec se ale přístroj objevil v prodeji v dubnu za 16 tisíc korun, přesněji byla cena nastavena na baťovských 15 990 Kč.

V posledních týdnech se však cena ještě citelně propadla. Nejlevněji je tak devítku podle Zboží.cz možné nyní zakoupit za 14 280 Kč, což z ní dělá díky nabízené výbavě ještě atraktivnější nabídku.

Foto: archív výrobce

Nokia 9 PureView

Klasické fotoaparáty už nebudou potřeba?

Nová devítka cílí především na uživatele, kteří s sebou nechtějí neustále nosit velké a neforemné fotoaparáty s mnoha objektivy. Svou kvalitou by totiž měl přístroj uspokojit i velmi náročné uživatele.

Každý pořízený snímek je v HDR (High Dynamic Range), zobrazuje tedy i velké kontrastní rozdíly, které by jinak běžné fotoaparáty telefonů zachytit nedokázaly. Toho bylo dosaženo tím, že všech pět fotoaparátů snímá fotografovanou scénu zároveň.

Foto: archív výrobce

Nokia 9 PureView

Díky jejich kombinaci pak vznikne 12MPx fotografie s vynikajícím dynamickým rozsahem a skvěle zachycenou hloubkou ostrosti.

Nokia 9 PureView byla navržena pro uspokojení potřeb fotografických nadšenců, proto nabízí možnost pořizovat fotografie v nekomprimovaném formátu RAW/DNG a následně je díky partnerství s Adobe Lightroom upravovat přímo v telefonu.

Každý objektiv se stará o něco jiného

Každý objektiv na zadní straně se přitom stará o něco jiného. Dva z nich zachycují snímek v barvě, tři jsou monochromatické pro lepší zaznamenání ostrosti a detailů.

Společně dokážou zachytit až 10x více světla, než je tomu u jednoho barevného fotoaparátu stejného typu. Veškerá data pak s využitím pokročilého mapování hloubky scény telefon spojí do výsledné fotografie. Ukázkové momentky jsou opravdu dechberoucí, na reálné testy si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Pro úplnost dodejme, že vepředu se nachází 20megapixelová kamera – to je v pořadí již šestý objektiv, který na těle telefonu naleznete.

Foto: archív výrobce

Nokia 9 PureView

V útrobách modelu Nokia 9 PureView tepe výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 845, který má k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Pyšnit se dále může 2K pOLED displejem s technologií PureDisplay a úhlopříčkou šest palců, Qi bezdrátovým nabíjením a čtečkou otisků prstů pod displejem telefonu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám