Čechy neohrozí na basketbalovém mistrovství světa ani Harden. Lowry by chtěl šampionát stihnout

Americké basketbalové reprezentaci bude chybět na mistrovství světa v Číně jedna z největších hvězd James Harden. Navzdory operaci palce by naopak chtěl startovat rozehrávač mistrovského Toronta Kyle Lowry. Výběr USA se střetne v prvním utkání na šampionátu s Českou republikou.

Tento článek je více než rok starý.

Houston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden (archivní foto)

Americký basketbalista James Harden | Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Harden se chce soustředit na sehrávání s novými spoluhráči v Houstonu. Nejužitečnější hráč roku 2018 promluvil o svých plánech během pátečního setkání s fanoušky. Na svém twitteru o tom informoval novinář Jonathan Feigen.

Ani Houstonu se v rámci divokého přestupového léta nevyhnuly velké změny. Tou největší je výměna rozehrávače Chrise Paula za hvězdu Oklahomy Russela Westbrooka.

Rozehrávač Simmons Austrálii na mistrovství světa neposílí. Bude se připravovat na novou sezonu NBA

Číst článek

Svou účast na světovém šampionátu podle informací ESPN naopak nevzdává Kyle Lowry. Rozehrávač mistrovského Toronta se podrobil operaci zraněných vazů na palci levé ruky, které ho trápily v závěrečných bojích letošního play-off NBA, zářijové mistrovství v Číně by ale mohl stihnout.

Třiatřicetiletý Američan utrpěl zranění palce na nestřelecké ruce v průběhu semifinále Východní konference proti Philadelphii. „Během zápasů jsem necítil svůj palec,“ přiznal později Lowry během finálové série.

Ve vyřazovacích bojích si přesto připsal vynikající čísla s průměrem téměř 18 bodů a šesti asistencí na utkání.

V širším výběru tak už nefiguruje ani jeden ze šesti aktivně hrajících amerických držitelů ceny pro nejužitečnějšího hráče základní části NBA. V nominaci se neobjevili nebo se omluvili kromě Hardena i LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Russell Westbrook i Derrick Rose

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme