Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rekordní vlna solidarity: Pro děti zastřelené Heleny (†47) vybrali už přes milion!

Autor: DH - 
20. července 2019
05:00

Opět se potvrdilo, že když je někdo v nesnázích, lidé z Česka rádi pomohou. Uplynuly pouhé dva dny od chvíle, kdy město Rychnov nad Kněžnou vyhlásilo veřejnou sbírku pro děti po zastřelené Heleně D. (†47) jejím manželem Miloslavem (49) a na transparentním účtu se mezitím nahromadil více než milion korun.

Město vyhlásilo veřejnou sbírku pro Dominiku (22), Nikol (18) a Patrika D. (12) z Rychnova ve středu. Tehdy si patrně ani nikdo neuměl představit, jaká vlna solidarity se zvedne nejen ve východočeském městě, ale v celé republice.

Facebooková stránka Žijeme Rychnovem stav transparentního konta průběžně aktualizovala a už prvních pár hodin naznačilo, že se vybere více, než se dalo očekávat. „Za 10 hodin se podařilo na veřejnou sbírku vybrat 213.049,- Kč,“ stálo v příspěvku ve středu večer. Ve čtvrtek ráno se na účtu objevilo 532.909 korun a večer dokonce 876.801 korun. Největší překvapení čekalo na organizátory v pátek ráno, to už se na účtu sešlo přes milion.

„Kdyby mi někdo řekl, že za 48 hodin vybereme milion korun, tak tomu nevěřím,“ napsal v pátek okolo osmé ráno admin stránky Žijeme Rychnovem. A to ani nebyl příliš přesný. Na účtu totiž v tu chvíli byl přesně jeden milion, padesát pět tisíc a pět set šedesát osm korun.

Sbírku zorganizovalo město proto, aby zajistilo lepší život dětem po tragicky zesnulé Heleně D. (†47). Ženu měl v Rychnově zastřelit během čtvrtečního večera její vlastní manžel Miloslav v jedné z místních restaurací poté, co s ním chtěla rozebrat podmínky rozvodu. Čin údajně provedl zdejší uznávaný novinář legálně drženou zbraní. Pak na sebe nechal zavolat policii. Nyní je ve vazbě a čelí obvinění z vraždy. Helenu D. a jejich děti prý psychicky týral, žena měla ve čtvrtek pohřeb. Dorazily tam stovky truchlících.

syrucek ( 20. července 2019 16:50 )

A co mají dělat s prachama ti, co je získali jinak než prací? Třeba vyhrajou

syrucek ( 20. července 2019 16:50 )

A co mají dělat s prachama ti, co je získali jinak než prací? Třeba vyhrajou

backora ( 20. července 2019 12:29 )

Nechápu, jak někdo kdo takovou situaci nezažil, může hodnotit. Je to největší rána pro děti byť jsou dospělé dostali se do stavu, že si zatím sami neumí poradit s reálným životem. Proto je nechte v klidu a nezáviďte jim těch pár korun

jarulkaa ( 20. července 2019 11:31 )

Větší debil debil jako ty už snad ani neexistuje....karma je z drarma to si pamatuj

Paul Katzchen ( 20. července 2019 11:15 )

Co to tady sakra meleš, kdo jim co závidí?! Když nechápeš proč sem reagoval, tak tak mlč. Já sem taky studoval a musel sem se rozhodnout, jestli ze mě v pasťáku vyroste grázl nebo se postavím hned na vlastní nohy. Co z nich vyroste, když se budou spoléhat na cizí pomoc, kryplové neschopný vlastního rozhodování? Ať jim dá město byt a můžou se starat sami o sebe, jsou přeci rodina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání