Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Plzeň nám dala góly z takových nešancí, zlobí se trenér Liberce Hoftych

Sport

  15:07
Liberec - Fotbalisté Slovanu Liberec potvrdili, že Plzeň je v první lize jejich nejméně oblíbeným soupeřem. Západočechy nedokázali porazit ani počtrnácté za sebou, naposledy se jim to povedlo na stadionu Viktorie 26. května roku 2013. Na domácí výhru nad Plzní čekají Liberečtí dokonce od září 2007.

Trenér Liberce Pavel Hoftych. foto: ČTK

Po vítězství v Ostravě zažil nový kouč Liberce Pavel Hoftych se svým týmem nevydařenou domácí ligovou premiéru. „Náš mančaft do toho dal všechno, ale Plzeň má na české poměry top mužstvo. Mrzí mě ale, že nám dala góly z takových nešancí,“ zlobil se Hoftych.

V největší možnosti opatrné první půle se objevil liberecký útočník Pázler, ale špatně si připravil míč do brejku. Běžel pak sice ze strany sám na branku, ale gólman Hruška neměl s jeho slabou střelou doprostřed žádný problém.

„Dal jsem si trošku horší první dotek, tím jsem se zpomalil. Pak jsem to chtěl vystřelit na přední tyč, ale trefil jsem to jen do gólmana. Kdybych si ten míč líp převzal, tak bych z toho asi vytěžil víc,“ litoval Jan Pázler.

Radost plzeňských hráčů.
Žlutá karta pro Michaela Krmenčíka z Plzně.

Hosté pak po změně stran potrestali Liberec po centrech. Nejprve se hlavou trefil stoper Pernica, vedení pak zvýšil dvacet minut před koncem povedenou střelou po odraženém míči Kopic.

V 80. minutě sice snížil stav přesnou hlavičkou po centru Nešického svým prvním ligovým gólem liberecký Musa, ale na porážce Slovanu 1:2 už to nic nezměnilo.

„Měli jsme tam ještě situace, ze kterých jsme mohli a asi i měli skórovat. Řekl bych, že jsme nedokázali udělat lepší výsledek i kvůli tomu, že jsme měli nekvalitu v koncovce. Chtěli jsme využít domácího prostředí, začátek zápasu jsme zvládli dobře, ale pak jsme měli problémy v cestě nahoru, kdy jsme získané balony zbytečně ztratili, protože rozhodování našich hráčů bylo delší, než jaké by na hráče Plzně platilo,“ konstatoval Hoftych.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...