Sparta napravila dojem. Výhru nad Jabloncem ozdobily krásné góly Hložka a Kangy

ČTK Sport ČTK, Sport
20. 7. 2019 21:30
Sparta dlouho nemohla překonat jabloneckého brankáře, kapitán Libor Kozák spálil několik stoprocentních šancí. Nakonec se ale fanoušci na Letné dočkali. Domácí zvítězili 2:0 po dobrém výkonu, branky stříleli v závěrečné půlhodině Adam Hložek a Guélor Kanga.
Adam Hložek rozhodl přesnou hlavičkou zápas proti Jablonci.
Adam Hložek rozhodl přesnou hlavičkou zápas proti Jablonci. | Foto: Milan Kammermayer

Fotbalisté Sparty ve druhém kole první ligy doma porazili Jablonec 2:0, získali první body v nové sezoně pod trenérem Václavem Jílkem a částečně odčinili úvodní nečekanou porážku 0:2 se Slováckem.

Na Letné se ve druhém poločase střelecky prosadili šestnáctiletý Adam Hložek a Guélor Kanga. Severočeši nepotvrdili minulé vítězství 2:0 nad jiným pražským týmem Bohemians 1905 a v nejvyšší soutěži venku podeváté za sebou nevyhráli.

Sparťané po týdnu plném kritiky vlétli do zápasu s elánem a brzy chtěli zlomit brankové prokletí startu sezóny. A i když předváděli proti minulému duelu lepší hru, střelecky se trápili. Ve třetí minutě se sice fanoušci poprvé radovali po trefě Hložka, ale kvůli faulu na brankáře Hrubého gól nebyl uznán.

Domácí měli po celý první poločas výraznou převahu a největší zásluhu na tom měli Kanga s Plavšičem. Jenže většina ze sedmi sparťanských pokusů buď skončila mimo, nebo Pražané spalovali velké šance - především pak Kozák, který dvakrát ve slibné pozici přestřelil branku. Podruhé kapitán selhal ve 26. minutě, co se k němu vrátil míč po Hložkově hlavičce do břevna.

Kozákova nemohoucnost pokračovala i po pauze, kdy už sparťanská převaha nebyla tak výrazná. V 55. přišel po hrubce Váni k šanci zcela nečekaně, ale jeho střelecký pokus skončil mimo.

Pak ale sparťané přece jenom po 221 minutách ukončili ligovou střeleckou nemohoucnost a u zrodu akce byl znovu agilní Plavšič, který poslal ostrý centr do šestnáctky a Hložek hlavou rozjásal Letnou.

Jenže druhou branku domácí tým dlouho nedokázal přidat, přestože měl ideální možnost v 80. minutě, jenže Hašek nedokázal míč vrátit ani do opuštěné branky a Sparta se už opět začala strachovat o výsledek.

Pojistku přece jenom zařídil sedm minut před koncem Kanga, který se z dvaceti metrů krásně trefil do horního růžku. Jablonečtí se na odpověď nezmohli a v lize na Letné nevyhráli počtrnácté za sebou.

2. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Jablonec 2:0 (0:0)

Branky: 62. Hložek, 83. Kanga. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Vlasjuk - Hrubeš (video). ŽK: Tetteh - Kratochvíl. Diváci: 10.860.

Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Štetina, Hanousek (82. Kaya) - Hašek, Krejčí - Hložek (75. Trávník), Kanga, Plavšič - Kozák (64. Tetteh). Trenér: Jílek.

Jablonec: Hrubý - Holík, Břečka, Váňa, Sýkora - Hübschman, Považanec (65. Pleštil) - Kratochvíl, Matoušek, Jovovič (74. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

 

Právě se děje

Další zprávy