Hlavní obsah

Po British Airways přestala do Káhiry létat také Lufthansa

Po britských aerolinkách British Airways, které v sobotu oznámily zrušení letů do Káhiry z důvodu prověřování bezpečnosti, se ke stejnému rozhodnutí odhodlala také největší německá letecká společnost Lufthansa. Ta však oznámila, že lety zruší jen na jeden den.

Foto: Roessler Boris, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Lufthansa dočasně zrušila všechny lety z Mnichova a Frankfurtu, které mířily do egyptské metropole. Následně ale letecká společnost podle agentury DPA uvedla, že lety v neděli obnoví.

"Protože je pro nás bezpečnost prioritou číslo jedna, aerolinky dočasně přerušily lety do Káhiry," uvedla společnost v prohlášení.

Ke stejnému kroku přistoupily také aerolinky British Airways. Cestujícím, kteří v sobotu měli letět do Káhiry z londýnského letiště Heathrow, bylo těsně před nástupem do letadla řečeno, že let byl zrušen a že žádný náhradní nebude po celý týden. O jakou bezpečnostní hrozbu by mohlo jít, aerolinky nesdělily, uvedla BBC.

Deník The Financial Times poznamenal, že se pokusil kontaktovat i Air France, která do Káhiry rovněž léta, zatím však bez odpovědi.

České společnosti do Káhiry nelétají

České letecké společnosti létají jenom na egyptské pobřeží, a ne do Káhiry, a to již delší dobu. „A české cestovní kanceláře Káhiru nabízejí velmi málo, téměř vůbec, protože ji pokládají za zónu, která je nebezpečná,“ řekl mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

„Pobřeží je bezpečné, je daleko od Káhiry, a navíc oddělené pouští. Jsou tam jiná bezpečnostní pravidla než v Káhiře a 18milionové město je o něčem jiném než hotely na pobřeží,“ dodal.

Agentura Reuters upozornila, že britské úřady nedoporučují létat do letoviska Šarm-aš-Šajch na egyptském Sinajském poloostrově, pokud to není nezbytně nutné. Žádné podobné doporučení pro Káhiru ale nemají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám