5 nejvtipnějších komiksových superhrdinů

22.07.2019

Stránky komiksových sešitů dávají jejich tvůrcům nepřeberné možnosti v tom, co mohou vytvořit. Jediným faktorem, který je může omezovat, je jejich fantazie. Právě proto jsou komiksy tak různorodým médiem, které může zobrazovat nejen akční hrdiny, ale i tragické příběhy či komické momenty. Právě na humor se dnes zaměříme.

Chceme vám totiž představit pětici těch nejvtipnějších superhrdinů, které v komiksech najdete. Ačkoliv do dnešního žebříčku budeme zahrnovat pouze superhrdiny, jejichž příběhy se dočkaly svého filmového zpracování, při posuzování jejich vtipnosti zabrousíme i do komiksů. Aby se však do dnešního žebříčku kvalifikovali, musí být alespoň trochu vtipní i ve svých filmech.

5. Rocket Raccoon

Páté místo žebříčku těch nejvtipnějších superhrdinů zaujal vědecký experiment, který můžete znát ze série Strážci galaxie. Ačkoliv má každý člen tohoto týmu své vtipné momenty, ty nejlepší bezpochyby patří geneticky zmutovanému mývalovi jménem Rocket Raccoon.

Už jen fakt, že je jedním z nejnebezpečnějších tvorů galaxie mluvící mýval je poměrně zábavný. Když k tomu však přičtete jeho nehynoucí lásku k až absurdně obrovským střelným zbraním, jeho zbytečně komplikované plány a slovní útoky, jde zároveň o jednoho z nejzábavnějších tvorů vesmíru. Jeho kanadské žertíky, kterými ničí život svým přátelům, jsou už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

4. Ant-Man

Po mývalovi zde máme dalšího superhrdinu, jehož alter ego má ve jméně název zvířete. Ani Hank Pym ani Scott Lang, kteří během svých životů přijali identitu Ant-Mana, se však v mravence neproměňují. Namísto toho však dokážou s těmito pracovitými členovci komunikovat a měnit svou velikost – zmenšitseaž na velikost atomů a zvětšit se nad výškové budovy.

Ant-Man je vtipný nejen v komiksech, ale skutečně září i na filmovém plátně. Role Scotta Langa se totiž ujal Paul Rudd (50), který se proslavil především díky svým komediálním rolím. Nejenže Rudd ve filmu z roku 2015 ztvárnil hlavního hrdinu, ale zároveň se podílel i na scénáři, což je z každé scény velmi znát.

Jeho verze „Mravenčího muže“ si sama moc dobře uvědomuje obskurní charakter svých superschopností a často si z nich dělá legraci. To vede k mnoha nezapomenutelným hláškám, jako je například následující rozhovor mezi Hankem a Scottem.

Hank: „Takže jsi připraven se vykoupit?“

Scott: „Samozřejmě. S tím, že jsem se někam vloupal a něco čórnul je konec. Co po mně chcete?“

Hank: „Aby ses někam vloupal a něco čórnul.“

3. Hellboy

Už jen jméno následujícího superhrdiny předestírá charakter jeho filmu. Jde o trochu trhlý příběh, který začíná jako něco děsivého a končí jako něco naprosto neškodného. Přesně takový Hellboy je. Přestože pochází z pekla a jeho otec byl obávaný démon, má Hellboy i poměrně vytříbený smysl pro humor. Sice poměrně temný, ale i to se počítá.

Hellboy je rudým pekelníkem pracujícím pro lidskou tajnou službu, která se vypořádává s paranormálními jevy. Existenci magie se však všichni snaží ututlat, a tak Hellboy skoro nevychází ven. V obou původních filmech jej hraje drsňák s nezapomenutelným hlasem Ron Perlman (69) a v letošním rebootu se do role Hellboye převtělil David Harbour (44).

V každé verzi je však Hellboy naprostým tvrďákem, který je proslulý svým ostrým sarkasmem. Ať už jde o jeho kolegy a přátele nebo děsivá monstra, proti kterým bojuje, každý může pocítit jeho hněv. Hellboy totiž většinu situací řeší svou obrovskou kamennou pěstí nebo uštěpačnými poznámkami.

2. Spider-Man

Spider-Man měl ve své opravdu bohaté filmové historii několik opravdu zábavných momentů, ale to není nic proti tomu, jak vystupuje na stránkách komiksů. Zatímco ve filmech si stále snaží zachovávat určitou vážnost, kterou občas prokládá různými vtípky, v komiksech si na nějakou serióznost rozhodně nehraje.

Této verzi pavoučího muže se snaží přibližovat i filmová zpracování komiksových příběhů, ale skutečně se to daří až poslednímu zpracování Petera Parkera v podání Toma Hollanda (23). To je především z toho důvodu, že Peter má být středo/vysokoškolákem, ale oba jeho předchozí představitelé – Tobey Maguire (44) a Andrew Garfield (35) – byli v době natáčení mnohem starší než průměrní studenti.

Peter Parker je ve své podstatě šprtem, který své schopnosti získal čirou náhodou. Právě proto nebere věci moc vážně, a je tak skvělým protikladem svým padouchům, kteří jsou naopak vážní až přespříliš. Svým humorným popichováním je přivádí k šílenství a je pak mnohem pravděpodobnější, že ve své zlosti udělají nějakou chybu. Jeho vtípky jsou v komiksech skoro stejně proslulé jako jeho pavučiny.

1. Deadpool

Pro první příčku dnešního žebříčku jsme si schovali „hrdinu“, jehož neochvějný humor jej neopouští ani v těch nejvypjatějších situacích. Ve skutečnosti by se dalo říct, že jeho vtip je jeho nejdůležitější superschopností. Mimo to disponuje i superzrychlenou regenerací a úžasným bojovým uměním, ale nekorektní humor je jeho nejostřejší zbraní. A to má na zádech dva meče a u pasu dvě pistole.

Už jste asi poznali, že vítězem dnešního žebříčku není nikdo jiný než sám Deadpool. Ten si dokáže udělat přisprostlou legraci z čehokoliv, a to jak na stránkách komiksu, tak na filmovém plátně v podání Ryana Reynoldse (42). Právě jemu vděčíme za to, že film vůbec existuje, jelikož si sólový Deadpool hodně dlouho hledal cestu do kin.

Deadpool si s nikým a ničím nebere servítky. V tom mu pomáhá i charakter jeho filmu, který je nepřístupný dětem do osmnácti let. Právě proto může střílet ty nejostřejší vtipy a rozsekávat své nepřátele vedví. Kromě vtipkování na účet ostatních postav svých filmů a komiksů se čas od času pouští i do čtenářů a diváků, čímž takzvaně „prolamuje čtvrtou zeď“ (přímá komunikace postav s publikem, pozn. red.).

(tod)

Fandím
1 fanoušek
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Tobey Maguire, Ron Perlman, Paul Rudd, Ryan Reynolds

Filmy:
Spider-Man, Hellboy, Ant-Man, Deadpool

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
marvel, superhrdinové, žebříčky, Marvel hrdinové, MCU, vtipné scény, žebříčky postav, komiksoví hrdinové, MCU hrdinové, žebříčky filmových postav
TOPlist