Hlavní obsah

Borec Sagan! Fanoušek byl z jeho reakce v sedmém nebi

Nimes

Vysoké hory na Tour de France nejsou pro hvězdného spurtéra Petera Sagana zrovna oblíbeným terénem. Slovenský cyklista během krutých výšlapů nabírá velkou ztrátu, ale vyrovnává se s tím po svém. Při sobotním výjezdu na bájný Tourmalet v Pyrenejích si dokonce udělal čas i na malou autogramiádu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slovenský cyklista Peter Sagan si během Tour de France najde čas i na fanoušky. Video: sntv

 
Článek

V zeleném dresu jedoucí lídr bodovací soutěže vyhověl v jednom z náročných stoupání žádosti fanouška a přímo za jízdy mu věnoval autogram na svoji biografii s názvem Můj svět. Vyhlášený šoumen si knihu jednoduše položil na řídítka a za jízdy ji podepsal. Mladý příznivec cyklistiky byl nadšením bez sebe.

Později ještě devětadvacetiletý Sagan potěšil fanoušky i exhibiční jízdou na zadním kole a gratuloval mu i přítomný francouzský prezident Emmanuel Macron. Do cíle dorazil trojnásobný slovenský mistr světa na 146. místě se ztrátou 26 minut na vítězného Thibauta Pinota, velkou ztrátu v celkové klasifikaci nabral i v neděli a v průběžném pořadí mu patří 73. místo.

Hodnocení spurtérů však vítěz páté etapy vede o 93 bodů a má šanci získat posedmé zelený trikot, čímž by se osamostatnil v historické tabulce Tour před Němcem Erikem Zabelem.

Reklama

Související témata: