Hlavní obsah

Muž v Rostocku vyhrožoval, že vyhodí kojence z balkonu, nakonec ho pobodal

– Rostock

Drama se odehrálo v noci na neděli v jednom z panelákových bytů německého města Rostock. Zhruba čtyřicetiletý muž tam nejprve chtěl z balkonu v pátém patře věžáku vyhodit tříměsíčního kojence. Nakonec dítě pobodal a vzápětí sám skočil z balkonu. Na místě byl mrtev, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Policisté sehnali plachty a pokoušeli se odhadnout, kam by mohlo dítě dopadnout, pokud by ho muž vyhodil z balkonu.

Článek

Kojenec byl s těžkým zraněním převezen do místní univerzitní nemocnice, kde podstoupil několikahodinovou operaci, potvrdila policie. Lékaři označili jeho stav za velmi vážný. Další, devítileté dítě, které se v bytě nacházelo, vyvázlo bez zranění. Osmnáctiletá matka kojence utrpěla šok a zatím nemohla být vyslechnuta.

První výslechy potvrzují, že se v Rostocku odehrálo rodinné drama. Podle zprávy deníku Rostocker Ostsee-Zeitung se měla mladá žena s mužem rozejít. Sousedé deníku řekli, že několik posledních dnů se z bytu ozýval křik a hádky. V osudný den měli slyšet opět křik a muž měl ženě vyhrožovat: „Zničila jsi můj život a teď zničím já ten tvůj.“

Podle rádia NDR se měl muž nejprve zabarikádovat v bytě. Potom miminko držel nad zábradlím a vyhrožoval, že ho vyhodí. V tu chvíli se přivolaní policisté snažili sehnat záchranné plachty, do nichž by dítě při případném pádu zachytili.

Další policisté se pokoušeli dostat do bytu. Když se jim to podařilo, nalezli už pobodané miminko a muž se vrhal přes balkon. Jeden ze zasahujících mužů se mu v tom pokoušel ve skoku zabránit, ale nepodařilo se mu ho zachytit.

Policisté potvrdili, že matka i pachatel jsou Němci. Jaké jsou mezi nimi vztahy, ale zatím s ohledem na pokračující výslechy nechtěli sdělit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám