Hlavní obsah

Piráti přepadli jihokorejskou loď, ukradli tisíce dolarů i boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piráti zaútočili v pondělí v Jihočínském moři na nákladní loď, která plula pod vlajkou Jižní Koreje. Napadli 22člennou posádku, které ukradli 13 tisíc dolarů v hotovosti, mobilní telefony, oblečení i boty, napsala agentura Reuters s odvoláním na jihokorejské úřady. Útočníci byli vyzbrojeni pistolemi a noži, jejich totožnost není známá.

Foto: Profimedia.cz

Lodě v Singapurském průlivu

Článek

Plavidlo CK Bluebell vyplulo v sobotu pozdě odpoledne a zamířilo na severovýchod do přístavu Inčchon v Jižní Koreji, vezlo 68 tisíc tun kukuřice. Přepadení se odehrálo poblíž Singapurského průlivu, kudy vedou významné námořní trasy lemující břehy Singapuru, Malajsie a Indonésie.

Podle agentury Reuters byla v posledních letech v oblasti zpřísněna bezpečnostní opatření, takže pirátské útoky již zde nejsou tak obvyklé. Úřady uvedly, že v oblasti byla zvýšena bezpečnost a z dvou desítek přepadení v roce 2007 nastal pokles na osm ročně.

Jižní Korea uvedla, že loď po přepadení pokračuje v plavbě do stanoveného cíle.

Reklama

Výběr článků

Načítám