Košičan útočil nožom, potom spôsobil vážnu nehodu

V sobotu v noci polícia zasahovala v byte v košickej mestskej časti Juh. Krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová uviedla, že 31-ročný Košičan nožom napadol 18-ročného mladíka a spôsobil mu niekoľko bodných rán v hornej polovici tela. "Poškodený bol prevezený rýchlou zdravotnou pomocou do nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou liečenia 4 až 6 týždňov," dodala.

22.07.2019 12:50
bodnutie, polícia, nôž Foto:
Na snímke auto vodiča, ktorý najprv útočil nožom, potom spôsobil nehodu.
debata (4)

Páchateľ z miesta činu unikol a polícia po ňom vyhlásila pátranie.

Asi o tridsať minút neskôr však išli policajti k nehode, ktorá sa stala na ceste v smere od Košíc na Jahodnú. Vodič Opela Meriva prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim Volkswagenom Passat, ktorý šoféroval 45-ročný muž. Ručička rýchlosti sa v opeli zasekla na čísle 170 km/h. Vo volkswagene sa zranil aj dvanásťročný spolujazdec, ktorého ošetrili jednorazovo.

Obaja vodiči sa podrobili dychovej skúške. Kým šofér volkswagenu nenafúkal, druhému zistili prítomnosť alkoholu v dychu a odobrali mu aj biologický materiál. Obaja muži skončili v nemocnici.

„Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície okresného riaditeľstva v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví, za ktorý je v zmysle Trestného zákona stanovená trestná sadzba jeden až päť rokov,“ spresnila Ivanová.

Podľa popisu páchateľa, po ktorom policajti pátrali, sa ukázalo, že šofér opela je osoba, ktorá útočila nožom v Košiciach.

„Vzhľadom na závažnosť skutku vec prevzal policajný vyšetrovateľ krajského riaditeľstva, ktorý 31-ročného muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Keďže obvinený Košičan utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia a za jeho konanie mu v prípade dokázania viny hrozí 15 až 20 rokov za mrežami, je nielen v opatere lekárov a zdravotníckeho personálu, ale aj pod dohľadom polície,“ doplnila Ivanová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #útočník