Bezpečnost | Twitter | Letadla

Aerolinky na Twitteru řešily, na kterých sedadlech je největší šance na přežití. Nyní se omlouvají

  • KLM zveřejnily na Twitteru, kde v letadle je nejvyšší šance na přežití
  • Příspěvek následně odstranily a omluvily se za jeho obsah
  • Stál sice na faktech, avšak na firemní Twitter se nehodil

Indická pobočka nizozemské letecké společnosti KLM se omluvila za příspěvek, který publikovala v úterý 16. července na sociální síti Twitter. Tweet obsahoval informaci, že v případě nehody jsou z hlediska statistické šance na přežití nejbezpečnější sedadla v zadní části letadla.

Příspěvek, který byl hned následující den z Twitteru @KLMIndia odstraněn, tvrdil, že podle studie, provedené časopisem Time, je nejvyšší úmrtnost na sedadlech uprostřed letadla. V přední části je statistická úmrtnost o něco nižší, největší šance na přežití pak bývá v zadní třetině sedadel.

Výsledky vycházely ze čtyři roky staré analýzy následků leteckých nehod za posledních 35 let. Ta konkrétně ukázala, že zatímco v přední třetině letadla je statistická úmrtnost 38 %, v prostřední třetině je to 39 % a v zadní třetině 32 %. Šance na smrt při letecké nehodě však ve skutečnosti ani tak nezávisejí na místě v letadle, ale především na okolnostech havárie, kde hraje roli celá řada proměnných.

Kontroverzní tweet

Kontroverzní příspěvek obsahoval hashtagy #TuesdayTrivia #Aircraft #Facts, byl doprovázen ilustračním obrázkem sedadla z letadla v oblacích a slovy „Sedadla v zadní části letadla jsou nejbezpečnější!“ Po smazání zveřejnila indická pobočka KLM omluvu, ve které uvádí, že ačkoli byl text postaven na veřejně dostupných faktech, nebyl názorem společnosti.

Kontroverzní tweet KLM India 
Kontroverzní tweet KLM India

KLM dodala, že rozhodně nebylo záměrem tímto tweetem kohokoli poškodit. Přesto na sociální síti vyvolala značný rozruch – někteří uživatelé vyjadřovali své přesvědčení, že příspěvek byl odeslán někým, kdo hacknul oficiální účet. Další se pozastavovali nad tím, zda by autor neměl absolvovat nějakou formu rekvalifikace a vyjadřovali své přesvědčení, že firma zlehčuje úmrtí při leteckých nehodách.

Dotyčný tweet následoval po příspěvku, který kladl otázku, týkající se bezpečnosti sedadel, ale nezmiňoval se tak konkrétně o úmrtích. Zněl: „Víte, která jsou nejbezpečnější sedadla v letadle? Posílejte odpovědi přes komentáře a máte šanci vyhrát...“

O některých věcech by se nemělo mluvit

Deník USA Today, který o kauze informoval jako jeden z prvních, požádal KLM o oficiální vyjádření. Od tiskové mluvčí Manel Vrijenhoek se mu dostalo stejné odpovědi, jakou firma zveřejnila na Twitteru, s dodatkem, že proběhne kontrola, která by měla zajistit publikování vhodného obsahu.

Oficiální omluva společnosti KLM 
Oficiální omluva společnosti KLM

Je pravdou, že fakt, zmíněný v inkriminovaném příspěvku, stojí na reálných základech, které lze poměrně snadno ověřit. Pro mnoho cestujících je však létání spojeno s úzkostmi a fobiemi, takže publikace takové informace přímo provozovatelem dopravních prostředků může působit zneklidňujícím dojmem.

Situaci lze přirovnat k tomu, kdy by například nemocnice dávala na vědomí, že denně opustí její brány tři pacienti v pohřebním voze. Je to sice doložitelný a možná i zajímavý fakt, avšak rozhodně by nepřispěl k důvěře v dané zdravotnické zařízení.

Diskuze (29) Další článek: Automobily zítřka nás budou sledovat. Čeští řidiči jsou podle průzkumu rozdělení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,