Sparta si v Evropské lize zahraje s Trabzonsporem. Jablonec v případě postupu pojede na britské ostrovy

Fotbalisté Sparty Praha se ve 3. předkole Evropské ligy utkají s tureckým Trabzonsporem, v jehož kádru figuruje český reprezentační bek Filip Novák. Jablonec si v případě postupu přes Pjunik Jerevan v 2. předkolo zahraje s vítězem duelu mezi anglickým Wolverhamptonem a severoirským týmem Crusaders, Mladá Boleslav v případě postupu přes Ordabasy Šymkent narazí na lepšího z dvojice arménský Alaškert a FCSB, bývalá Steaua Bukurešť.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

První zápasy 3. předkola se odehrají 8. srpna, odvety o týden později. Sparta a Jablonec by začaly doma, Plzeň a Mladá Boleslav na soupeřově hřišti. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Po Řecku Turecko. Pokud fotbalisté Plzně postoupí přes Olympiakos, čeká je Basaksehir

Číst článek

Sparta měla jako jediná ze čtveřice českých klubů už před losem jistotu, že se představí ve 3. předkole Evropské ligy. Poté, co UEFA tradičně rozdělila celky do několika skupin, připadalo pro Pražany v úvahu šest variant, z toho ve čtyřech případech šlo o vítěze dvojzápasu v 2. předkole. Sparta naposledy hrála skupinu pohárů v ročníku 2016/17, v posledních dvou ročnících vypadla hned na úvod v předkole.

Los Letenským přisoudil papírově nejtěžšího soupeře. Trabzonspor v minulé sezoně turecké ligy obsadil čtvrté místo, celkově má na kontě šest domácích titulů, poslední však už v roce 1984. S českými celky v soutěžích UEFA ještě nehrál.

Devětadvacetiletý Novák hraje v Trabzonsporu od loňského ledna, v minulosti v klubu působili i Češi Karel Rada, Tomáš Jun a Ondřej Čelůstka. Turecký tým hraje na stadionu s kapacitou 43.223 diváků.

Pokud Plzeň ve 3. předkole Ligy mistrů vypadne s Olympiakosem Pireus, čekjí ji Antverpy, které obsadily v minulém ročníku belgické ligy čtvrté místo. Ani nejstarší belgický klub ještě s českými soupeři v pohárech nehrál.

Jablonec by v případě postupu přes Pjunik pravděpodobně narazil na anglický Wolverhampton, který je proti severoirskému celku Crusaders jasným favoritem. „Vlci“ obsadili v uplynulé sezoně Premier League sedmé místo.

Mladá Boleslav by v případě postupu v 2. předkole pravděpodobně hrála s rumunským FCSB. Bývalá Steaua Bukurešť bude hrát ve 2. předkole s arménským outsiderem Alaškertem. FCSB v poslední době vyřadil v kvalifikaci Ligy mistrů Spartu i Plzeň a se Západočechy hrál v sezoně 2017/18 i ve skupině Evropské ligy (3:0 doma a 0:2 venku).

✅ 𝗗𝗿𝗮𝘄 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁: 𝙈𝙖𝙞𝙣 𝙋𝙖𝙩𝙝

⚽️ #UEL third qualifying round

#UELdraw

14:30 – 22. 07. 2019

125 443

Los 3. předkola fotbalové Evropské ligy v Nyonu (první zápasy 8. srpna, odvety 15. srpna):
Mistrovská část:
Sutjeska Nikšič (Č. Hora)/APOEL Nikósie - Tórshavn (Faer. ost.)/ Linfield (Sev. Ir.), Kluž/Maccabi Tel Aviv - Tre Penne (San Marino)/Suduva Marijampole (Lit.), Ararat-Armenia/Lincoln (Gibr.) - Saburtalo Tbilisi/Dinamo Záhřeb, Piast Gliwice/Riga FC - Crvena zvezda Bělehrad/HJK Helsinki, Valur Reykjavík/Ludogorec Razgrad (Bulh.) - The New Saints (Wales)/FC Kodaň, FK Sarajevo - BATE Borisov (Běl.)/Rosenborg Trondheim, Škendija Tetovo (Sev. Mak.)/Dudelange (Luc.) - Celtic Glasgow/Kalju (Est.), Santa Coloma (Andorra)/Astana (Kaz.) - Ferencváros Budapešť/ Valletta (Malta), Partizani (Alb.)/Šeriff Tiraspol - Maribor/AIK Stockholm, Slovan Bratislava/Feronikeli (Kosovo) - Dundalk (Ir.)/Karabach (Ázerb.).

Nemistrovská část:
Sparta Praha - Trabzonspor (Tur.), Pjunik Jerevan/Jablonec - Wolverhampton (Angl.)/Crusaders (Sev. Ir.), Antverpy - Plzeň/Olympiakos Pireus, Alaškert (Arm.)/FCSB - Mladá Boleslav/Šymkent (Kaz.), Norrköping (Švéd.)/ Liepaja (Lot.) - Hapoel Beer Ševa (Izr.)/Kajrat Almaty, FC Turín/Debrecín - Soligorsk (Běl.)/Esbjerg (Dán.) Austria Vídeň - Shamrock (Ir.)/Apollon Limassol, Feyenoord Rotterdam - Gabala (Ázerb.)/Dinamo Tbilisi, Gdaňsk/ Bröndby Kodaň - Braga, Molde (Nor.)/Čukarički (Srb.) - Aris Soluň (Řec.)/AEL Limassol, Lokomotiv Plovdiv (Bulh.)/Trnava - Štrasburk/ Maccabi Haifa, Thun (Švýc.) - Spartak Moskva, Midtjylland (Dán.) - Glasgow Rangers/Niederkorn (Luc.), Mariupol (Ukr.) - Alkmaar (Niz.)/Häcken (Švéd.), AEK Larnaka/Levski Sofia - Gent (Belg.)/Viitorul Constanta (Rum.), Legia Varšava/KuPS Kuopio (Fin.) - Dunajská Streda/Atromitos (Řec.), Haugesund (Nor.)/Sturm Štýrský Hradec - PSV Eindhoven/FC Basilej, Rijeka (Chorv.) - Čichura (Gruzie)/Aberdeen, Ventspils (Lotyš.)/Gzira (Malta) - Jeunesse Esch (Luc.)/Vitória Guimaraes (Portug.), Fehérvár/Vaduz - Flora Tallinn/Eintracht Frankfurt, Connah's Quay (Wales)/Partizan Bělehrad - Malatyaspor (Tur.)/Olimpija Lublaň, Domžale (Slovin.)/Malmö - Utrecht (Niz.)/Zrinjski Mostar (Bosna), CSKA Sofia/Osijek (Chorv.) - Budučnost Podgorica/Luhansk (Ukr.), Tula (Rus.)/Neftči Baku - Jehuda Tel Aviv, Lucern/Klaksvík (Faer. ost.) - Espaňol Barcelona/Stjarnan (Isl.), Honvéd Budapešť/ Universitatea Craiova (Rum.) - AEK Atény.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme