Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny kôň Tour? Nováčikovi pomáha aj Sagan

S pokorou, ale v radosti. V tímovom autobuse Bora-Hansgrohe vládne s doterajším priebehom Tour de France veľká spokojnosť.

22.07.2019 16:30 , aktualizované: 23.07.2019 15:37
Emanuel Buchmann Foto: ,
Jazdec tímu BORA-Hansgrohe Emanuel Buchmann (vpravo) a Egan Bernal z tímu INEOS vo finiši horskej etapy.
debata (5)

Peter Sagan má na čele bodovacej súťaže mamutí náskok a o rekordný siedmy zelený dres ho oberie len nepredvídateľná zhoda náhod.

Bore sa darí aj na druhom fronte. Emanuel Buchmann je zdatným súperom pre najlepších jazdcov v celkovom poradí a pokukuje po parížskom pódiu.

Po pyrenejskych etapách sa veľa hovorilo o parádnom ataku Thibauta Pinota, o tom, že Julian Alaphilippe stále drží žltý dres i o nepresvedčivom Geraintovi Thomasovi.

V tieni hlavných správ zostáva Buchmann. Mladý Nemec ide nenápadne, ale konzistetným tempom drží krok so špičkou. Pred posledným týždňom, vrcholom ktorého sú tri alpské etapy, stráca na tretie miesto ani nie pol minútu.

Niekto je možno z jeho výkonov prekvapený, ale samotný Buchmann nie. Tento rok sa postavil na štart piatich podujatí a zakaždým sa umiestnil v prvej sedmičke konečného poradia. Celkové tretie miesto na Critérium du Dauphiné ho zaradilo medzi čiernych koňov Tour.

„Je to skvelý pocit. Keď sa pozriem na priebežné poradie, za mnou je veľa skvelých jazdcov. Užívam si to, ale každý vie, že ešte nie je koniec,“ vraví.

Manažment Bory pred štartom Tour deklaroval, že akékoľvek umiestnenie Buchmanna v prvej desiatke bude splnený cieľ. Na pláne sa nič nemení.

„Emu je výborne pripravený. Medzi najlepšími je nováčik a preto musí byť opatrný. Budeme veľmi spokojní, ak skončí v top desať. Všetko navyše bude nad plán,“ vraví športový riaditeľ nemeckej stajne Enrico Poitschke.

Buchmann sa spolieha aj na vzornú tímovú podporu. V Pyrenejach mu bidony s vodou nosil aj Sagan. V Alpách bude potrebovať od kolegov každé deci.

„Tretí týždeň rozhodne o všetkom. Alpy sú nekompromisné. Ak tam máte zlý deň, môžete veľmi rýchlo stratiť veľmi veľa času. Som v dobrej pozícii, ale musím ísť s rozvahou,“ uvedomuje si. Málo skúseností s trojtýždňovými etapákmi hrá proti nemu, v Bore aj preto zostávajú pri zemi.

Neznamená to však, že Buchmann nemôže prekvapiť.

„Sme optimisti, ale žiadni snílkovia. Avšak zatiaľ to vyzerá pre nás veľmi dobre,“ dodal Poitschke.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Emanuel Buchmann