Dva dny nejedl, pil kafe a kouřil jako blázen. Kouč Dinama bojoval při zápase o život

ČTK ČTK
22. 7. 2019 18:08
Trenér fotbalistů Dinama Bukurešť Eugen Neagoe utrpěl během nedělního ligového zápasu proti Universitatea Craiova infarkt. Po převozu do nemocnice nabyl vědomí a nyní je ve stabilizovaném stavu. Podle rumunských médií se Neagoe lékařů v nemocnici ihned ptal na výsledek utkání.
Eugen Neagoe
Eugen Neagoe | Foto: Twitter

Podívejte se na potíže Eugena Neagoeho na lavičce během zápasu:

Záběry na lavičku během utkání ukázaly, že Neagoe během druhého poločasu opravdu nevypadal dobře. Těžce dýchal, mnul si oči, krátce na to se zhroutil. Člen jeho týmu a jeden z pořadatelů se ho pokoušeli vzkřísit, vzápětí mu pomoc poskytli i lékaři, kteří museli použít i defibrilátor.

Na trávník pak přijela sanitka, aby Neagoeho dopravila do nemocnice, zatímco se hráči křižovali a modlili se za svého trenéra.

Zásah lékařů na stadionu Dinama:

Bývalý útočník Neagoe převzal Dinamo minulý měsíc namísto Mircea Redniče a od té doby na něho opakovaně směřovala kritika tvrdého jádra fanoušků, kteří se dožadovali jeho propuštění.

Podle tamních médií Neagoe kvůli tlaku "nejedl dva dny, pil spoustu kafe a kouřil jako blázen". Dinamo podlehlo Craiově 0:2 a po úvodních dvou duelech nové sezony je bez bodu.

"Ocitli jsme se blízko tragédie. Nedokážu pochopit takovou nenávist. Je to neuvěřitelné," prohlásil klubový ředitel Florin Prunea.

Dinamo má s podobnými událostmi neblahé zkušenosti. V květnu 2016 zkolaboval při utkání jeho kamerunský záložník Patrick Ekeng, který během převozu do nemocnice zemřel. V roce 2000 dopadl stejně kapitán bukurešťského celku Catalin Hildan po kolapsu v přátelském zápase.

V neděli byl na trávníku v týmu hostů i bývalý sparťan Bogdan Vatajelu, který svůj gól z minulého týdne věnoval svému někdejšímu spoluhráči Josefu Šuralovi, jenž letos tragicky zemřel.

 

Právě se děje

Další zprávy