Hlavní obsah

Český legionář má problém. Jak dostat rodinu a kamarády na zavřenou Spartu?

Praha

Nadšení z pohárového losu rozhodně nejsou. Fotbalisté pražské Sparty byli nasazení, přitom hned ve 3. předkole narazí na čtvrtý tým turecké ligy. „Trabzonspor je nejtěžší možný soupeř. Pokud ale chceme hrát Evropskou ligu, musíme porazit každého. Uděláme pro postup všechno,“ ujišťuje na klubovém webu obránce Matěj Hanousek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

A kde máte vstupenky? jako by se sháněl Filip Novák před návratem na Letnou.

Článek

Nechtěný soupeř. A ke všemu bude Trabzonspor spoléhat na znalosti a postřehy českého špiona.

„Už mě zastavil trenér a vyptával se, co všechno o Spartě vím. Takže pár základních informací jsem mu předal," usmívá se v rozhovoru pro klubovou televizi Filip Novák, český reprezentant ve službách tureckého týmu.

O prvním pohárovém soupeři má samozřejmě přehled.

„Sparta to nemá jednoduché, protože první zápas ligy prohrála doma 0:2. Druhý zápas ale už sparťané vyhráli 2:0, uklidnili se. Mám v Trabzonu české televizní kanály a snažím se sledovat skoro všechny zápasy české ligy, samozřejmě včetně duelů Sparty," ujišťuje Novák, že je stále v obraze.

Budou alespoň nějaké vstupenky?

Bývalý hráč Jablonce jen lituje, že v Praze se bude hrát před prázdným hledištěm. Letenští pykají za výtržnosti v loňském souboji se srbským Spartakem Subotica.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Novák (vlevo) ještě v dresu Jablonce v utkání na Spartě, kam se brzy vrátí.

„Hraje se v Čechách, takže hned po losu mě kontaktovala spousta kamarádů, a hlavně pak rodina, která mě chtěla vidět po dlouhé době hrát doma. Bohužel, Sparta bude mít na náš první zápas zavřený stadion, takže vůbec netuším, zda bude šance dostat na utkání alespoň nějaké vstupenky," kaboní se Novák.

Za soupeře kopali i sparťani

Ze současného kádru Sparty působili v Turecku Semih Kaya, Bořek Dočkal a brankář David Bičík „Velmi těžký soupeř. Nečekám vůbec nic lehkého, do posledních kol hráli o titul. Věřím ale, že předkolo zvládneme," říká gólman Sparty, který v zemi půlměsíce účinkoval v letech 2013-2014.

„Už tehdy hráli špičku turecké ligy. Zápasy s nimi byly hodně těžké. V týmu byli turečtí reprezentanti, ale i Češi a Slováci," poukazuje Bičík, že v Trabzonsporu působili i sparťani Marek Čech, Tomáš Jun nebo Juraj Kucka.

Bude obtížnější soupeře přečíst

Kabina si na úvod pohárové cesty přála jiného protivníka. „Z mého pohledu nás čeká jeden z vůbec nejobtížnějších soupeřů, který v osudí byl. O jeho kvalitě dostatečně vypovídá umístění z minulého ligového ročníku, kdy obsadil čtvrtou příčku. Do posledního kola bojoval s prvními třemi týmy o zisk tureckého ligového titulu," uvědomuje si trenér Václav Jílek.

„Zajímavostí je, že se potkáme s českým reprezentantem Filipem Novákem. V tuto chvíli nás čeká období shánění dostatečného počtu informací, abychom si udělali dokonalý obrázek o soupeři. Ligová soutěž v Turecku začíná až v polovině srpna. Proto je pro nás obtížnější soupeře přečíst," vysvětluje Jílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články