Založ si blog

Nebesia konečne získajú ľudskosť!

 

Je to jedna z najkrajších poviedok nielen z celej Biblie, ale aj celého vesmíru! Vysvetľuje úžasne geniálne prekrásnym spôsobom, ako sa Stvoriteľ, Jehova Boh, rozhodol nielen prekleniť navonok zdajúci sa rozdiel medzi Božími nebeskými a pozemskými bytosťami, ale aj dať nebeským bytostiam ľudskosť, ktorá ich večne spojí s pozemskými bytosťami, ktoré postupne budú zaľudňovať celý vesmír a budú to robiť donekonečna! V krátkosti je to vysvetlené biblickou drámou zo života starovekého izraelského kráľa Dávida v dňoch jeho starého veku a pannou menom Abišag.

“Kráľ Dávid bol teraz starý, pokročilý dní; a prikrývali ho odevmi, ale nebolo mu teplo. Tak mu jeho sluhovia povedali: Nech vyhľadajú pre môjho pána, kráľa, dievča – pannu, a bude musieť kráľa stále obsluhovať, aby sa stala jeho ošetrovateľkou; a bude ti ležať v náručí a môjmu pánovi, kráľovi, bude celkom istotne teplo. A hľadali krásne dievča po celom izraelskom území a nakoniec našli Abišag Šunamitskú a potom ju priviedli ku kráľovi. A dievča bolo mimoriadne krásne; a stala sa kráľovou ošetrovateľkou a stále ho obsluhovala, a kráľ s ňou nemal nijaký styk!”

Ale najkrajšie na tom všetkom je, že táto staroveká geniálne úžasná biblická dráma je predzvesťou lenže ešte väčšej skutočnosti, ktorá začala pomazaním Ježiša Ktista ako budúceho nesmrteľného nebeského kráľa, ktorý bude večne vládnuť na nebesiach so svojou nebeskou manželkou, ktorá bude pozostávať zo 144 000 vyvolených verných pozemských mužov a žien, ktoré v duchovnom zmysle sa na Zemi správali ako panny, zobrazené prekrásnou Abišag! A takým spôsobom Stvoriteľ spojí celú vesmírnu rodinu! Mimochodom význam mena Abišag je – “nevinnosť Otca”!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 340907x
Priemerná čítanosť článkov: 2158x

Autor blogu

Kategórie