Založ si blog

Voľte šaša, zobudíte sa v cirkuse . . .

V slušnom svete sa neprestupuje z najvyššej ústavnej funkcie do aktívnej politiky. Slušný svet však končí tam, kde sa kupujú politické posty (alebo ústavné funkcie), kde sa zaprie aj nos medzi očami.

Preferencie nie sú podstatné, podstatné je niečo iné. Odpoveď na otázku, prečo sa tlačí A.Kiska do aktívnej politiky. Nie, trápne frázy na reklamných plochách nemusíme naozaj brať do úvahy. Sú rovnako úprimné ako výpovede exprezidenta v kauze pozemku vo Veľkom Slavkove. Alebo smiešne tvrdenia v súvislosti s daňovými postupmi a spoločnosťou KTAG.

Čo je teda v pozadí jeho snahy ? Obava z možného vývoja v kauze KTAG ? Alebo skôr obava z možných iných odhalení ? Ak by sme neboli na Slovensku, dalo by sa konštatovať, že čas ukáže. Ale sme na Slovensku. A na Slovensku je možné všetko. Napríklad podvodníci na zastupiteľských úradoch … alebo ústavní činitelia referujúci na raňajkách členom mafiánskych zoznamov, či spokojne žijúci v ich susedstve. Kdeže nejaký charakter, ten je jediným bohatstvom chudoby a zbytočnou príťažou pre tých, čo majú v živote jedinú zásadu – všetko je na predaj. Asi nebude náhoda, že väčšina týchto ľudí prišla k majetkom veľmi zaujímavými spôsobmi – niektorí zbohatli počas divokej privatizácie, iní sa stali po krachu prvých firiem podnikateľskými a finančnými géniami. A niektorí mali šťastie, že – prežili.

Kto pozná podtatranský región, a nepoznáva ho len ako turistickú atrakciu, pozná aj divočinu, na ktorú sa zmenil v 90.rokoch

Všetko začínalo nenápadne, ak teda nerátame prudký rast cien nehnuteľností v tomto regióne. Najprv sa objavili samozvaní vyberači rôznych poplatkov, niektorí skúšali celkom úspešne vyberať peniaze aj za vstup do niektorých častí našich veľhôr. Kdesi na konci sa objavil exprezident, ktorému nebolo na konci 90.rokov podozrivé, že kupuje pozemok za cenu, ktorá by v spomínanom regióne nestačila ani na kúpu skladacej garáže. Ako sa ten obchod odohral naozaj ?

A ako to bolo s prenájmom penziónu od švédskej vlastníčky, ktorý mal byť bez jej vedomia založený v banke ?

Ako to bolo naozaj s pokusom o vratku DPH v kauze KTAG ? Aká je pravdepodobnosť, že bohatá spoločnosť nemá na účtovníka, znalého daňovej problematiky ?

Aké je skutočné pozadie pozemkových podvodov v Tatrách ?

A kedy podá Kiska žalobu na tých, ktorí ho podľa slov jeho hovorcu podviedli pri kúpe pozemku vo Veľkom Slavkove ?

Veľa otázok, málo odpovedí … 

Je nepochybné, že Kiska sa bojí. Čoho, to nie je isté. Ale celé jeho správanie pôsobí ako póza. Skúsme sa zamyslieť nad jednou otázkou – aká je pravdepodobnosť, že zakladateľ nadácie, ktorá má pomáhať ľuďom a teda naplniť niečo, čomu verí … čo v sebe cíti, a na druhej strane ako najvyšší ústavný činiteľ po takom brutálnom zločine, aký sa odohral vo Veľkej Mači, najprv dokončí svoju dovolenku …  aká je teda pravdepodobnosť, že je jeho verejne prezentované sociálne cítenie – úprimné ?

Geniálny podnikateľ ? Podnikateľ, ktorý náhodou “naslepo” kúpil pozemok, hoci dovtedy si svojich partnerov dôsledne preveroval ? Podnikateľ, ktorý rozbehol geniálny projekt pôžičiek na všetko (hoci za úžernícke úroky) a potom náhodne mal iný pohľad na daňovú problematiku ako úrady ? Naozaj veríte, že tisíce a desaťtisíce obchodov sa dajú realizovať s účtovníkom, ktorý nevie, čo môže byť predmetom vratky DPH a čo je naopak neprípustné ?

Neverím a nebudem veriť … v prípade Kisku je to všetko len póza. Kto má v sebe zakotvené sociálne cítenie, správal by sa úplne inak … kto je čistý, nemá sa čoho báť … pretože na čistého nenájdu nič ani jeho nepriatelia, dokonca ani na Slovensku … a ani pri kontaktoch, aké majú jeho oponenti.

Kostlivec v skrini potopil kde-koho. Jeden hrkoce na súde s Kočnerom a Ruskom … poučenie ? Nepodporujte šašov, ak sa nechcete zobudiť – v cirkuse.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456816x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu