Hlavní obsah

Antivirová společnost Avast prodá za 1,4 miliardy Kč podíl v divizi Jumpshot

– Londýn

Antivirová společnost Avast se dohodla, že za 60,8 milionu dolarů (téměř 1,4 miliardy Kč) prodá 35procentní podíl v divizi Jumpshot britské firmě Ascential. Ta o tom informovala ve své tiskové zprávě. Jumpshot se specializuje na marketingovou analýzu chování spotřebitelů na internetu.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

Avast a zaměstnanci divize si prozatím ponechají podíl 65 procent, součástí dohody je však opce, díky které by firma Ascential v budoucnosti mohla v Jumpshotu získat většinový podíl. Opci na dalších 16 procent divize Jumpshot lze uplatnit v případě splnění některých výkonnostních kritérií, nejdříve však v lednu 2021.

Generální ředitel společnosti Avast Ondřej Vlček podle serveru Morningstar vyjádřil přesvědčení, že Ascential je ideálním partnerem, který pomůže divizi Jumpshot posunout se na „další úroveň” a umožní jí silnější růst i rychlejší vývoj produktů. Vlček do čela Avastu nastoupil na začátku července, ve funkci vystřídal Vince Stecklera, který odstoupil po deseti letech.

Avast založili v roce 1988 čeští výzkumníci Eduard Kučera a Pavel Baudiš, firma je jedním z průkopníků počítačového zabezpečení. V roce 2016 Avast koupil konkurenční českou antivirovou firmu AVG.

Avast je podle objemu tržeb druhou největší antivirovou firmou na světě za americkou společností Symantec. V České republice Avast zaměstnává 1200 lidí, z toho tři čtvrtiny ve výzkumu a vývoji.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám