Kdo by si nepamatoval smyslnou violoncellistku Blanku, která ve filmu Kolja sváděla Zdeňka Svěráka (83)? Čtyři roky po uvedení dojemného snímku o ruském chlapečkovi do kin se herečka Silvia Šuvadová odstěhovala do Los Angeles, kde se pokusila prosadit ve filmovém průmyslu. Mihla se například v akčním thrilleru Rychle a zběsile: Tokijská jízda, a střihla si roličky i ve filmech Špatný polda nebo Polanski, smysl svého bytí ale našla až po prodělaném potratu v duchovní oblasti.

Štíhlounká kráska se na Slovensko vrátila po dlouhých šestnácti letech, kdy se jí v USA dokonce podařilo získat americké občanství. Zda ale u našich sousedů vydrží, to je podle ní zatím ještě ve hvězdách. „Jak se říká, člověk míní, Pánbůh mění. Před rokem jsem si myslela, že přijedu na Slovensko jen na chvíli a zase se vrátím do Ameriky. Ale teď jsem tu už rok,“ prozradila magazínu Nový Čas Šuvadová. „Hlavní důvod, proč jsem tu tak dlouho, je ten, že chci být se svým tatínkem. Nemohla bych se soustředit na rozvíjení kariéry a osobně růst, když vím, že doma mám otce, který potřebuje pomoc.“

Podle Šuvadové byli její rodiče velice obětaví a ona jim to chce nyní vynahradit. A přestože dlouhé roky strávila v zahraničí, věděla, že v nutných případech nebude váhat ani vteřinu a okamžitě se za nimi vypraví. „Často slýchám v nemocnici od lékařů, že není až takovou samozřejmostí, že se děti starají o svoje stárnoucí, nemocné rodiče. Žijeme ve smutném světě,“ povzdechla si modrooká herečka, která útěchu v těžkých časech hledala v duchovnu.

„Když na tom začátkem roku nebyl otec zdravotně nejlépe, přemýšlela jsem, jaké to bude, až tu jednou nebude. Všechny modlitby a meditace, které jsem se naučila ve spirituálních školách, všechno to, čemu věřím, jsem praktikovala a povídala si přitom i s tím Nejvyšším. Říkala jsem mu, že na to ještě nejsem připravená, že ještě máme s tátou co dělat na tomto světě,“ vysvětlila Šuvadová.

VIDEO: Andrej Chalimon pozdravil čtenáře Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Andrej Chalimon pozdravil čtenáře Blesku. Blesk.cz

Fotogalerie
28 fotografií