Založ si blog

Komu odkázať miliardy?

Desať najbohatších ľudí na svete nezanechá celý svoj majetok deťom. Dynastické prelievanie majetku  z generácie na generáciu je už minulosť. Ľudia si uvedomujú, že to deťom neprinesie žiadne šťastie.

Dieťati je treba dať dobré vzdelanie. Musí sa mu dať minimálne – možno trošku nadpriemerné právo na existenciu, ale nič viac než to. Dieťa by malo vynaložiť úsilie, aby si zarobilo na živobytie. Musí sa naučiť ochraňovať seba i svoju rodinu, chrániť sa pred problémami, pretože bez toho je človek vnútorne nevyrovnaný a nevie, čo robiť a kam smerovať.

To demoralizuje ľudí. Mimochodom, v starom zákone je napísané, že otec nemusí svojmu synovi hovoriť o svojom bohatstve ani o tom, že ho synovi odkáže.

Prečo bohatí ľudia prevádzajú svoje milióny na charitatívne organizácie?

A kam inam je možné ich dať? Bohatí budú sponzorovať rôzne štúdie, ekológiu a postupne všetko utratia. Vzniknú rôzne komisie, ako tieto peniaze utratiť.

Niektorí ľudia si počas svojho života zarobili veľké peniaze, ale na jeho konci pochopili, že si ich do hrobu nezoberú. Večný nebude nikto, s tým nič neurobíme. Dúfajú, že týmto spôsobom zanechajú ľudstvu svoje meno, že získajú aspoň nejaké vykúpenie. Dúfajú, že sa takýmto spôsobom zvečnia. Ja im však nezávidím. Pokiaľ dúfajú, že im to preukáže nejakú službu potom čo sa rozlúčia s týmto svetom, tak nech utrácajú, nech dávajú.

Človeku nezostane vôbec nič! Absolútne nič, len dobré skutky. A dobré skutky – to je len to, že bol schopný tento svet kúsok postrčiť k zjednoteniu. To je všetko. Len to!

Len to môže byť nejakým spôsobom zaznamenané v jeho duši. Pretože sa na zjednotení sveta podieľa svojou účasťou prostredníctvom duše, svojimi vnútornými vlastnosťami. To v ňom zostáva a nad tým smrť nemá žiadnu moc.

Zjednotenie sveta je vzájomná túžba ľudí si ešte na pozemskej úrovni navzájom pomáhať. A najdôležitejšie je pri zbližovaní medzi sebou odhaliť Vyššie vedomie, Vyššiu vlastnosť, Vyššiu silu – Prírody, to znamená vlastnosť odovzdávania a lásky.

Pokiaľ k tomuto privedú (nasmerujú) aj ďalších ľudí, potom to s nimi skutočne zostane a bude to ich večný veľký prínos k rozvoju vlastnej duše.

 

 

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701489x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie