Seemanová je v semifinále závodu na 200 metrů kraul v Kwangdžu. Micka vylepšil český rekord

Plavkyně Barbora Seemanová díky českému rekordu 1:57,32 postoupila na mistrovství světa ze sedmého místa do semifinále závodu na 200 metrů kraul. Vlastní český rekord na 800 metrů volným způsobem v rozplavbách v korejském Kwangdžu vylepšil i Jan Micka, kterému to přineslo desátou příčku. O dvě šance na zlato přišla americká hvězda Katie Ledecká, která kvůli nemoci nenastoupila.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Kwangdžu (Korea) (Aktualizováno: 9:19 23. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Seemanová překonala vlastní tuzemské maximum i při druhém startu na šampionátu. Výkon z květnových Pardubic vylepšila o osm setin.

Ženská plavecká štafeta 4krát 100 metrů se kvalifikovala na olympiádu. Seemanová má český rekord

Číst článek

„Myslela jsem, že rozjíždím rychleji, ale přišla mi hodně dobrá druhá půlka. Pocitově jsem nedohmátla jako obvykle, že mě to sejme. Tentokrát to vyšlo super, ve třetí padesátce jsem do toho šlápla a na konci jsem ještě vydohmatila tu vedle sebe,“ pochvalovala si v tiskové zprávě nejlepší česká plavkyně loňského roku.

Neměla ale pocit, že by měla nějakou velkou rezervu. „Navázalo to na tu čtyřstovku, která byla strašně náročná, ale první dvoustovka se mi jela dobře,“ uvedla Seemanová.

Další pokus bude mít při boji o finále, semifinále kraulařské dvoustovky žen začne ve 14.14 středoevropského letního času.

Seemanové i dalším kraulařkám ubyla velká konkurentka, čtrnáctinásobná mistryně světa a pětinásobná olympijská vítězka Ledecká. Dvaadvacetiletá Američanka, kterou v neděli na čtyřstovce nečekaně porazila Australanka Ariarne Titmusová, se prý od příjezdu do dějiště šampionátu necítí dobře a po konzultaci s trenérem a lékaři z úterního programu odstoupila. Měla by na tomto Mistrovství světa plavat ještě osmistovku, která začne v pátek.

Český rekord na 800 metrů

V úterý byly rozplavby mužské osmistovky, po kterých se měnily české historické tabulky. Micka při svém prvním startu na Mistrovství světa vylepšil vlastní maximum o osm desetin na 7:48,93 a skončil dvě místa za postupem do finále.

Papírově měl Micka na osmistovce dvanáctý čas. „Mám nový český rekord téměř o vteřinu, takže jsem hrozně moc rád. Na druhou stranu je smolný, že jsem skončil jakožto náhradník. Nevěřím tomu, že se nějací dva sportovci odhlásí, abych se tam dostal,“ komentoval svůj výkon.

Mickovou hlavní disciplínou je patnáctistovka, jejíž rozplavby jsou na programu v sobotu. „Tam budu muset znovu bojovat o to finále,“ poznamenal Micka. Před dvěma lety v Budapešti ve finále mistrovství světa nechyběl, obsadil osmou příčku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme