Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Německý policista jde do vězení kvůli sexuálnímu napadení. Ve službě osahával dvě ženy, měl u sebe nabitou zbraň

Svět

  9:04
Berlín - Soud v bavorském Ansbachu poslal v pondělí na dva roky a osm měsíců do vězení policistu, který ve službě osahával v jejich bytech dvě ženy. Soud jeho činy považuje za prokázané, třebaže odsouzený je popíral. Rozsudek je podle agentury DPA zatím nepravomocný.
Ve vězení (ilustrační foto)

Ve vězení (ilustrační foto) foto: Shutterstock

Sedmapadesátiletý muž podle soudu navštívil dvě ženy v jejich bytech, kde je osahával. Policista kvůli odsouzení přišel o práci i o nárok na penzi.

Německá policie podnikla zátah proti fingovaným sňatkům, zadržela asi třicet lidí

Jedné nyní 76leté ženě policista podle obžaloby sahal na poprsí a využíval přitom svého postavení policisty. Protože přitom měl s sebou i nabitou služební zbraň, byl v tomto případě odsouzen za těžké sexuální napadení.

Ve druhém případě šlo podle soudu o sexuální obtěžování. Policista nyní 50leté ženě nenadále sáhl na poprsí a požadoval, aby se svlékla.

Předsedající soudce Claus Körner řekl, že vyměřený trest je dostatečně přísný. Muž podle něj policii svým chováním velmi poškodil. Státní zastupitelství pro obžalovaného požadovalo trest vězení v délce tří let a deseti měsíců.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...