Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šoumen Sagan odmieňa burcovanie fanúšikov zážitkami

"Smejú sa mi, pretože som iný. Ja sa smejem im, pretože sú všetci rovnakí." Výstižný citát sa nachádza na boku obytného vozidla, ktoré aj na Tour de France 2019 využíva slovenský cyklista Peter Sagan.

23.07.2019 09:34
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan je miláčikom cyklistických fanúšikov.
debata (1)

„Bol to môj nápad. Ten citát som si zapamätal, keď som ho raz videl. Je to hláška Kurta Cobaina,“ prezradil Sagan pre iDnes.cz.

Na trojnásobného majstra sveta sedí ako uliata. Rozhodne nie je rovnaký, ako všetci ostatní.

Napríklad. Keď všetci ostatní zatínali svaly, zuby a vydávali zo seba posledné zvyšky energie počas stúpania na legendárny Tourmalet, Peter Sagan šiel na zadnom kolese alebo podpisoval svoju autobiografiu nadšenému fanúšikovi.

„Ten fanúšik bežal vedľa mňa s knižkou a fixkou. Tak som mu to podpísal. Stúpali sme do kopca, takže sme nešli príliš rýchlo. Dokázal bežať vedľa mňa, nebolo to zložité. Mal trochu šťastie, pretože o kúsok ďalej stál policajt, ktorý ho odstavil,“ popísal Sagan, ako dal fanúšikovi zážitok na celý život.

Rodák zo Žiliny je v pelotóne sa pohybujúcou reklamou na cyklistiku. Je jedným z jazdcov, kvôli ktorému ľudia stoja pozdĺž ciest a zapínajú televíziu. Jeho oddanosť fanúšikom je neohraničená. Snahu potešiť ich často kladie i pred zbieranie sekúnd do celkovej klasifikácie.

"Občasná jazda na zadnom kolese? Tá je pre ľudí, nech majú nejaký zážitok. Tí pri trati sú skvelí, vyburcujú jazdcov, urobia atmosféru. Aj keď už nemôžete a oni hučia, ide sa lepšie než keď pretekáte sám.

Niekedy je to na hrane, že nie je ohraničená trať a potom skáču do cesty. Vytvárajú len malý koridor pre pretekárov a niekedy dôjde aj k pádu. Ale práve to je na cyklistike aj pekné, že diváci môžu byť tak blízko k jazdcom," hovorí Sagan.

Lídra bodovacej súťaže čaká v utorok 16. etapa na Tour. Po Pyrenejach a dni voľna absolvuje pelotón rovinatú etapu. Peter Sagan môže získať rozhodujúci náskok v boji o zelený dres. Etapu môžete sledovať spolu s nami naživo.


Tour de France 2019
Etapa č. 16 23.07. 13:30
Nimes - Nimes
play
profil trate rovinatá
dĺžka trate 177 km
poradie:
1. Ewan
2. Viviani
3. Groenewegen
4. Sagan

Analýza etapy

Lukáš Timko
analyzuje Lukáš Timko šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Videopreview 16. etapy Tour de France 2019 s Lukášom Timkom.

Video

Profil etapy

profil etapy

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Tour de France 2019