Hlavní obsah

Samsung vsadil na nový koncept mobilu, zadní kamera se otáčí dopředu

Novinky, mif

V České republice se tento týden začal prodávat unikátní smartphone Galaxy A80 od Samsungu, který staví na úplně novém konceptu – má výstupnou konstrukci, díky které je možné zadní strany otočit směrem dopředu. Díky tomu jde o ideální volbu pro uživatele, jež rádi pořizují selfíčka.

Galaxy A80Video: Archiv výrobce

 
Článek

Příchod modelu Galaxy A80 byl oznámen již v dubnu, na zahájení prodeje si však museli uživatelé počkat až doteď. V obchodech se nabízí novinka však zatím pouze v černé barvě, a to jako dual SIM s cenovkou 16 990 Kč.

Nová osmdesátka nabízí displej New Infinity o velikosti 6,7 palce s technologií Super AMOLED a rozlišením FHD+ (1080 x 2340 pixelů). Výkon pak udává osmijádrový procesor Qualcomm SM7150 (dvoujádrový 2,2 GHz + šestijádrový 1,8 GHz), který je doplněn o 8 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Galaxy A80

Čelní kameru telefon vůbec nepotřebuje. Když uživatelé v aplikaci fotoaparátu zvolí režim selfie, na zadní straně přístroje automaticky vyskočí objektivy tří fotoaparátů a otočí se směrem dopředu.

Pak už jen stačí mírně povysunout konstrukci směrem nahoru a je možné pořizovat autoportréty. Praktické je to především proto, že se uživatelé nemusí nijak omezovat v kvalitě pořízených momentek. I u těch nejlepších smartphonů totiž jinak bývají přední kamery horší než ty zadní.

Foto: archív výrobce

Galaxy A80

Parametry fotoaparátu přitom novinku řadí mezi ty nejlepší modely na trhu. Hlavní senzor nabízí rozlišení 48 Mpx a je doplněn o fotoaparát 3D Depth, který skenuje rozměry i hloubku snímaných předmětů.

Dále je k dispozici ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8 Mpx. Fotoaparát dovede rozlišit na tři desítky scén a automaticky zvolit tu nejlepší. Video režim Super Steady se pak stará o plynulá videa bez třesení obrazu.

Pro úplnost dodejme, že Galaxy A80 nabízí akumulátor s kapacitou 3700 mAh a že v jeho výbavě nechybí ani podpora superrychlého nabíjení o příkonu 25 W.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám