Binance: Teší nás, ak Trump kritizuje kryptomeny

, CNBC Foto: YT/Forkast News

Generálny riaditeľ kryptoburzy Binance, Changpeng Zhao, je presvedčený, že kritika na adresu kryptomien z úst prezidenta Trumpa môže odvetviu len pomôcť.

Prezident Donald Trump nie je fanúšikom kryptomien, ale to výkonného riaditeľa Binance vôbec neznepokojuje. Šéf digitálnej burzy, v kryptokomunite známy ako „CZ“, uviedol, že komentáre Trumpa, hoci kritizujú bitcoíny a libru, môžu byť pre odvetvie dobré.

"Trump zatiaľ neurobil nič pozitívne ani negatívne, len povedal, že nie je fanúšikom," povedal Zhou pre CNBC. "Skutočnosť, že o tom tweetol, a že prezident Spojených štátov hovorí o kryptomene, je to dobrá vec."

Trump začiatkom tohto mesiaca uviedol v sérii tweetov, že „nie je fanúšikom“ kryptomien, ako sú bitcoiny, pričom tvrdí, že to „nie sú peniaze“. Komentoval aj plán Facebooku uviesť vlastnú kryptomenu, tvrdil, že by mala podliehať federálnym bankovým reguláciám. Následne bol na Capitol Hill grilovaný šéf blockchainu vo Facebooku David Marcus ohľadom libry a cena Bitcoinu počas uplynulého týždňa stagnovala kvôli zvýšeným obavám z regulácie. CZ však uviedol, že aj keby USA zakázali vlastniť kryptomeny, čo ale popisuje ako „najhorší scenár,“ nemalo by to deštrukčný účinok na odvetvie. „Kryptomena prežije bez ohľadu na krajinu. Vo väčšine krajín, ktoré sa snažia zakázať Bitcoiny, ich občania po nich túžia stále viac.“

Úrady často vydávali varovania v súvislosti s kryptomenami a obávali sa ich možného použitia na nezákonné aktivity. Odvetvím tiež otriasli masívne kybernetické útoky, vrátane útokov na burzu Binance. V máji burza informovala svojich používateľov o tom, že sa stala cieľom masívneho útoku, pri ktorom hackeri získali približne 7 000 Bitcoinov, čo v súčasnosti predstavuje vyše 70 miliónov dolárov. Firma uviedla, že uživateľov odškodní „v plnom rozsahu.“ Kým CZ označil incident za „nešťastný“, dodal, že je „úplne zvládnuteľný“ vzhľadom na výnosy Binance. Spoločnosť v roku 2018 dosiahla zisk približne 400 miliónov dolárov a jej šéf uviedol, že tento rok očakáva ešte viac. Binance je podľa objemu obchodovania jednou z najväčších kryptobúrz na svete.

Hackerský útok na Binance podľa CZ poukazuje na to, ako odvetvie prináša „novú úroveň transparentnosti“, pokiaľ ide o financovanie. „Banky sú napadnuté hackermi, ale čísla nie sú transparentné. Vidíte len miliardy dolárov ako pokutu pre banky. Zatiaľ čo pri kryptomene je väčšia transparentnosť, čo je skutočne dobré pre používateľov, pretože vedia, čo sa deje.“

Súvisiace články

Aktuálne správy