Mazda 2: Facelift prichádza po 5 rokoch. Zlepší sa hlavne technika

Modernizácia najmenšieho päťdverového modelu Mazdy prináša len kozmetické zmeny exteriéru. Zákazníci sa však môžu tešiť na vyspelejšie jazdné vlastnosti aj na viac pohodlia v kabíne.

23.07.2019 12:00
5825254 Foto:
Z hľadiska vonkajšieho vzhľadu modernizácia Mazdy 2 dodržuje tradíciu štýlu Kodo.
debata (1)

Malý hatchback japonskej značky si na modernizáciu musel počkať päť rokov. To je pri autách segmentu B pomerne dlho, no Mazda doteraz uprednostňovala zdokonaľovanie väčších modelov. Mazda 2 tak konečne dobehne väčších súrodencov, ktorí sú technicky aj dizajnovo o úroveň vyššie.

Mazda 2 2020
Mazda 2 2020
+13Mazda 2 2020

Z hľadiska vonkajšieho vzhľadu modernizácia Mazdy 2 dodržuje tradíciu štýlu Kodo, ktorý poznáme z modelov CX-5, CX-3, Mazda 6, či Mazda 3. Mazda 2 dostala nové nárazníky, predné LED svetlá a z profilu upútajú nové šestnásťpalcové disky kolies. V interiéri sa automobilka zamerala na zlepšenie pohodlia výberom kvalitnejších materiálov a väčšieho množstva izolácie. Vďaka tomu sa počas jazdy do kabíny prenesie menej hluku a vibrácií.

K bezpečnosti prispejú adaptívne LED svetlá,... Foto: Mazda
5825269 K bezpečnosti prispejú adaptívne LED svetlá, systém udržovania v jazdnom pruhu, systém rozpoznávania dopravných značiek a 360-stupňové zobrazenie okolia vozidla.

Zlepší sa aj ponuka prvkov výbav. Zákazníci budú môcť vylepšiť vozidlo aj vyhrievaným volantom, monochromatickým spätným zrkadlom, sedadlom vodiča nastaviteľným v šiestich smeroch a kompatibilitou s aplikáciami Android Auto a Apple CarPlay. K bezpečnosti prispejú adaptívne LED svetlá, systém udržovania v jazdnom pruhu, systém rozpoznávania dopravných značiek a 360-stupňové zobrazenie okolia vozidla.

Pod kapotou bude na výber len 1,5-litrový... Foto: Mazda
5825266 Pod kapotou bude na výber len 1,5-litrový benzínový štvorvalec Skyactiv –G v dvoch výkonových verziách.

Pod kapotou bude na výber len 1,5-litrový benzínový štvorvalec Skyactiv –G v dvoch výkonových verziách. Slabšia bude mať 55 kW (75 k) a silnejšia 67 kW (90 k). Obe verzie budú elektrifikované mild-hybridným systémom Mazda M Hybrid. Vďaka nemu sa bude auto svižnejšie rozbiehať a bude mať nižšiu spotrebu paliva.

Motor bude v oboch prípadoch spolupracovať so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, pričom silnejšia verzia bude k dispozícii aj so šesťstupňovým automatom. O komfort jazdy sa postará systém G-Vectoring Control Plus, ktorý aktívne vyrovnáva náklony karosérie, čím umožňuje rýchlejšie prejazdy zákrut a prispieva k väčšej bezpečnosti. Modernizovaná Mazda 2 dorazí na európske trhy začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hatchback #facelift #Mazda #Mazda 2
Články podľa značiek