Kromě běžných návštěvníků trhu má mlžítko pomoci i prodejcům, kteří tam nabízí své zboží. „V provozu bude každý všední den minimálně od desíti do čtyř hodin odpoledne,“ informovala mluvčí městské části Brno-střed Kateřina Dobešová.

Vyzkoušet ho půjde i Brňanka Radka Hořáková. „Musím co nejdřív zajít na Zelňák, na mlžítko jsem opravdu zvědavá,“ řekla žena.

Hrůzný zážitek čekal v noci na středu rodinu z brněnských Řečkovic. Muž a žena po probuzení zjistili, že mají v bytě exotického hada.
Děsivé probuzení. Brněnské rodině vlezla v noci do bytu metrová krajta královská

Ulicemi ve středu města navíc od čtvrtka bude opět projíždět kropicí vůz. Lidé ho v nich potkají vždy ve čtvrtek a v pátek třikrát denně. „Kropení ulic a veřejných prostranství, kde se pohybuje mnoho lidí, je vhodné hlavně proto, že se zchladí rozpálené chodníky a cesty. Navíc se zvlhčí a pročistí vzduch,“ konstatovala Dobešová.

Tím si však Brňanka Hořáková není jistá. „Na kropení moc nevěřím. Nevím, jestli to není jenom plýtvání vodou,“ podotkla.

Ilustrační foto.
Jízdenku lidé zaplatí kartou. Přímo v šalině

Zda se kropení rozšíří i do jiných dnů, záleží podle Dobešové na počasí. To má být podle předpovědi v nejbližších dnech tropické. „V pátek bude jasno až polojasno, teploty dosáhnou až čtyřiatřiceti stupňů Celsia, v sobotu o dva stupně méně,“ uvedl Mojmír Martan z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.