2. srpna 2019 • 14:32

Čeští soupeři v pohárech: na koho půjde Slavia, ostatní jako nasazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože teprve v nadcházejícím týdnu bude úvodními zápasy rozehráno 3. předkolo evropských fotbalových pohárů, už v pondělí určí los v Nyonu českým klubům soupeře pro případné závěrečné 4. předkolo. Účast v něm má zatím jistou jen pražská Slavia a los jí může přidělit například Ajax Amsterdam, nebo Celtic Glasgow.



Každopádně se dozví jen dvojici, z níž vzejde soupeř v rozhodujícím duelu o postup do základní skupiny. Podobně jsou na tom i Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav, které budou mezi nasazenými, ale musejí nejprve přejít přes 3. předkolo.

Slavia vstoupí do kvalifikace pohárů z českých klubů až jako poslední a bude usilovat o druhý postup do skupiny Ligy mistrů. Hlavní fázi prestižní soutěže si červenobílí zahráli pouze v roce 2007.

Slávisté budou mezi nenasazenými a los jim přisoudí jednu ze čtyř nasazených dvojic, které ještě čeká 3. předkolo. Týmy s nižším koeficientem převezmou pozici výše postavených klubů. Papírově nejtěžší je dvojice PAOK Soluň s bývalým slávistou Miroslavem Stochem a Ajax Amsterdam, který v minulé sezoně došel až do semifinále Ligy mistrů.

Složitý úkol by Pražany čekal i proti Celticu Glasgow. Na úkor Kodaně, kterou čeká Crvena zvezda Bělehrad, vloni červenobílí po výhře 1:0 venku a remíze 0:0 doma postoupili ze skupiny Evropské ligy. Čtvrtou možností je dvojice Dinamo Záhřeb a Ferencváros Budapešť. Chorvatský celek na jaře vyřadil Plzeň v Evropské lize po prohře 1:2 venku a výhře 3:0 doma.

Při losu 4. předkola Evropské ligy budou všichni tři zbylí čeští zástupci nasazeni. Sparta a Plzeň coby druhý a třetí tým s nejvyšším koeficientem, Mladá Boleslav pak převezme pozici svého soupeře ve 3. předkole, výše postaveného celku FCSB, bývalé Steauy Bukurešť.

Spartu ve 3. předkole čeká turecký Trabzonspor, Plzeň si zahraje s belgickými Antverpami. V kvalifikaci už naopak skončil Jablonec, který ve 2. předkole senzačně vypadl s Pjunikem Jerevan.

I z pozice nasazených týmů mohou čeští zástupci v Evropské lize dostat pro závěrečné předkolo velmi silné celky. Hrozí jim například FC Turín, Spartak Moskva, AEK Atény, Štrasburk či Alkmaar.

Všichni soupeři však stejně jako Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav musejí nejprve přejít přes 3. předkolo. Papírově schůdnější variantou by byli vítězové dvojzápasů Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv, Ventsplis/Guimaraes, Austria Vídeň/Apollon Limassol, CSKA Sofia/Luhansk či Norrköping/Hapoel Beer Ševa.

Los Ligy mistrů začne v pondělí ve 12:00, Evropské ligy o hodinu a půl později.

Přehled možných soupeřů Slavie v mistrovské části 4. předkola LM:
PAOK Soluň/Ajax Amsterdam, Kluž/Celtic Glasgow, Crvena zvezda Bělehrad/FC Kodaň, Dinamo Záhřeb/Ferencváros Budapešť.
Přehled možných soupeřů Plzně, Sparty a Mladé Boleslavi v nemistrovské části 4. předkola EL:
Thun/Spartak Moskva, FC Turín/Soligorsk (Běl.), Craiova/AEK Atény, Midtjylland/Glasgow Rangers, Rijeka/Aberdeen, Molde (Nor.)/Aris Soluň, Austria Vídeň/Apollon Limassol, Lokomotiv Plovdiv/Štrasburk, Norrköping/Hapoel Beer Ševa, CSKA Sofia/Luhansk (Ukr.), Mariupol (Ukr.)/Alkmaar, Ventspils (Lot.)/Guimaraes, Neftči Baku/Jehuda Tel Aviv.

RUDEJ FANDA: Kluci z Edenu, běžte na laser game. A plukovník to řekl dobře!
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: žlutá za čelenku a Nitova radost (?) po gólu ve vlastní síti
Video se připravuje ...

RENTGEN: Matoušek není jen sprinter. A vyhoví si s Doležalem
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Costa není stoper, ale teď je fakt jednička. S trenérem Radou souhlasím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud