TOP 5 nejděsivějších smrtí z hororů

04.08.2019

Jedním z hlavních atributů hororových filmů je jejich schopnost šokovat své diváky. Ať už filmaři staví své filmy na odporných scénách plných brutálního násilí či budují strach postupně pomocí psychologického nátlaku, diváka vždy čeká nějaký ten moment překvapení. Může být šokován vizáží monstrózního vraha, nějakým šíleným dějovým zvratem či děsivým zabitím jedné z postav.

Právě na poslední zmíněný aspekt hororů se zaměříme v dnešním článku. Dnes vám totiž představíme pětici těch nejděsivějších zabití z hororů. Pokud zrovna nemáte pro strach uděláno, raději vám doporučíme některý z našich předchozích článků, například ten o největších filmových šprtech. Pokud se však nějaké té krve nezaleknete, směle se zakousněte do dnešního tématu.

5. Georgie – To

Jak lépe odstartovat horor a potažmo dnešní článek než brutálním zabitím nevinného chlapce. Přesně tak uvažovali tvůrci hororového filmu To z roku 2017. To je adaptací slavného hororového románu Stephena Kinga (71), který vypráví o partičce kamarádů a ďábelském klaunovi s vražednými sklony.

K představení klauna Pennywise dojde hned na začátku snímku, kdy se diváci dočkají i první vraždy. Jeho první obětí je teprve sedmiletý Georgie, který si za hustého deště hraje s papírovou lodičkou. Ta mu však uplave a skončí v nedalekém kanálu. Když si pro ni chlapec doběhne, zjistí, že se v odpadní stoce skrývá i zvláštní klaun.

Pennywise je děsivý už od pohledu, a to ani nemusíte mít fóbii z klaunů. Georgie mu přesto uvěří, což jej však stojí život. Poté, co do kanálu vsune svou ruku, mu ji pekelný klaun ukousne svými ostrými zuby. Když se chlapec pokusí odplazit pryč, stáhne si ho za jeho hlasitého volání o pomoc k sobě do kanálu.

4. Casey Becker – Vřískot

I následující vražda pochází ze samého začátku hororu. Tentokrát však jde o legendární Vřískot z roku 1996. Ještě před svým uvedením do kin se tento film proslavil svými plakáty, na kterých se objevovala tvář Drew Barrymore (44). Většina diváků proto byla přesvědčená, že je Drew hlavní hvězdou filmu. Jaké překvapení je však čekalo, když zjistili, že mladá herečka zemře v prvních momentech filmu.

Úvodní scéna Vřískotu je tak ikonická, že často padá za oběť různým parodiím. Drew v roli Casey Becker přijme telefonát od neznámého volajícího. Jejich rozhovor začíná hravě, ale postupně se stává podivnějším a děsivějším. Když Casey se dozví, že ji maniak na druhé straně telefonu pozoruje a že zavraždil jejího přítele, mění se celá situace ve zběsilý souboj o život. Ten nakonec Casey prohraje, když ji maskovaný zabiják ubodá.

3. Judith Myers – Halloween

Existuje několik velmi vlivných hororů, které proměnily svůj žánr a vdechli mu tak nový život. Jedním z nich je bezpochyby první Halloween z roku 1978. Ve scéně, kterou vám chceme dnes představit, sledujeme mlčenlivého vraha, plížícího se domem a hledajícího svou oběť. Celá scéna je však o dost děsivější, jelikož se odehrává z pohledu onoho zabijáka. Diváci tak mají pocit, že se na zabití mladé Judith Myers sami podílejí.

Stejně jako v případu Vřískotu je zde mladá žena ubodána k smrti, ale ten největší šok přijde na konci scény. Když totiž vrah vyjde ven z domu, je odhalen jako teprve šestiletý Michael, bratr právě zavražděné slečny. Následuje záběr na jeho strnulou tvář a jeho šokované rodiče, kteří nemohou uvěřit tomu, co se v jejich domě právě odehrálo.

2. Heather – Záhada Blair Witch

Pro následující snímek se musíme přesunout do roku 1999 a pro tentokrát na samotný závěr filmu. Jde totiž o snímek s názvem Záhada Blair Witch, který je jedním z těch, co neklid v divácích budují postupně a připravují je tak na své šílené vyvrcholení. Partička vysokoškolských studentů ve filmu natáčí dokument o místním lese, ve kterém se údajně mají odehrávat podivné věci.

Všichni tři však začínají zjišťovat, že ony báchorky se možná přeci jen zakládají na pravdě a jejich natáčení se tak mění v boj o přežití. Když vystrašená Heather nalezne na konci snímku svého nehybného kamaráda v ruině opuštěného domu, zaútočí na ní někdo (nebo něco) zezadu, dívka upustí kameru a film náhle skončí. Záhada Blair Witch tak zanechá své diváky v šoku a neposkytne jim žádné odpovědi na to, co se vlastně v prapodivném lese odehrálo.

1. Kane – Vetřelec

Na konec dnešního článku jsme si schovali smrt, kterou zmiňujeme ve většině našich textů. Jelikož však jde o jedno z těch nejslavnějších filmových úmrtí z jednoho z nejslavnějších hororů, věříme, že nám to odpustíte. Máme totiž na mysli Kaneovu smrt ze sci-fi hororu s názvem Vetřelec.

Kane je první obětí nebezpečného mimozemšťana, který si udělal zálusk na posádku vesmírné lodi Nostromo. Jeho smrt je šokující a přijde jako blesk z čistého nebe. Při společné večeři se začne svíjet v bolestech a jeho kolegové ho proto položí na stůl, kde se jej snaží uklidnit. V tu chvíli mu však doslova exploduje hrudník, ze kterého vyleze mládě onoho nebezpečného vetřelce. Kaneova krev je všude a upřímné překvapení ve tvářích herců děsivou scénu opravdu prodává.

(tod)

Fandím
11 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Drew Barrymore, Stephen King

Filmy:
Halloween, Vřískot, Záhada Blair Witch, Vetřelec

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
TOPlist