Facebook má spolupracujícím médiím za licenci na obsah platit až 3 miliony dolarů ročně

mark-zuckerberg-facebook

Foto: Facebook

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg

0Zobrazit komentáře

Facebook na letošní rok chystá spuštění nové sekce s názvem News (Zprávy), která by měla agregovat obsah z množství různých zpravodajských serverů do jedné platformy. Jelikož Facebook nebude obsah tvořit sám, bude za licenci na něj platit přímo jednotlivým médiím, a to i několik milionů dolarů za rok každému z nich.

Podle informací deníku The Wall Street Journal nabízí Facebook médiím, jako je The Washington Post, Bloomberg, ABC News nebo Dow Jones, pod který spadá právě The Wall Street Journal, až 3 miliony dolarů za rok. V rámci sekce News by se články měly předem přednačíst a po kliku na jednotlivé novinky by se tak otevřely okamžitě v jejich zjednodušené verzi, bez dlouhého čekání.

Spolupráce by podle zdrojů WSJ měla trvat zhruba tři roky s možností prodloužení. Samotná sekce News by se pak na Facebooku mohla objevit ještě letos na podzim, byť není přesnější datum známo. Zároveň není jasné, zda některý ze zpravodajských serverů nabídku přijal a kdo se nakonec na platformě objeví. Už nyní nicméně Facebook s některými médii spolupracuje a načítá jejich obsah rychleji v rámci prohlížeče Facebooku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym