Nejnovější aplikace z Google Play #301: launcher pro telefony s AMOLED

Nejnovější aplikace z Google Play #301: launcher pro telefony s AMOLED

Týden uplynul jako voda, máme tu již 33. pondělí roku 2019 a s ním také 301. pokračování našeho seriálu, ve kterém vám pravidelně představujeme nové aplikace. Dnes vám představíme minimalistický launcher pro telefony s AMOLED, aplikaci, ukazující kosmické počasí, program pro vytváření vlastních tapet a digitální lístečky od renomované firmy 3M.

Post-it – digitální lístečky

Jako první tu máme aplikaci od společnosti 3M, která se, kromě mnoha dalších produktů, proslavila žlutými nalepovacími papírovými lístečky. Ty nyní přináší také na mobilní telefony, ale nebojte se – obrazovku svého mobilu si rozhodně neupatláte!

Nová aplikace Post-it byla až dosud k dispozici pouze pro operační systém Apple iOS. Teprve po dlouhých pěti letech ji její autoři uvolnili i pro Android. Aplikace vám umožní digitalizovat a importovat obsah z reálného světa, uspořádat ho do skupin a sdílet s ostatními v různých formátech.

Obsah je organizován pomocí „nástěnek“ a lze ho importovat pomocí foťáku, kterým vyfotíte lístečky s poznámkami či připomínkami. Aplikace pak digitalizuje jejich obsah a umožní další zpracování. Bohužel chybí funkce rozpoznávání textu, takže nemůžete vyhledávat na základě slov.

Nástěnky lze třídit skupin, které lze pojmenovat. Můžete přidávat, slučovat nebo odebírat položky, jak uznáte za vhodné. Výsledek lze dále sdílet v proprietárním formátu, PDF, obrázku, dokumentu PowerPoint, Excel, nebo jako komprimovanou složku.

Post-it® App for Android

Post-it® App for Android

Aplikace Post-it je v Obchodě Play dva týdny a za tu dobu stačila zaznamenat více než deset tisíc instalací. Spokojenost uživatelů odráží průměrná známka 3,6. Jen 8 MB velký balíček můžete instalovat na zařízení s Androidem 7.0 a vyšším.

Post-it®
Post-it®

Vectorify da home! – vytvořte si tapetu

Vectorify da home je zajímavá aplikace pro tvorbu vlastních tapet na pozadí domovské, respektive zamykací obrazovky. Uživatelé si v ní mohou vytvářet statické tapety z připravené široké kolekce vektorových obrázků obsažených v aplikaci.

Můžete si zvolit barvy pozadí a prvků, které lze dále upravovat pomocí pestrého výběru barev a předvoleb. Příznivý je také fakt, že autor aplikaci uvolnil jako open source, takže jsou k dispozici její zdrojové kódy (konkrétně na GitHubu). Pokud tedy chcete mít na svém telefonu něco opravdu originálního, vytvořte si tapetu, kterou budete mít jenom vy!

Program Vectorify da home! je v Obchodě Play necelé dva týdny, během kterých si ho nainstalovalo jen něco přes sto uživatelů. Na základě prvních deseti hodnocení má průměrnou známku 4,5. Instalační balíček velký jen 1,7 MB lze používat na telefonech a tabletech s Androidem 5.0 a novějším.

Vectorify da home!
Vectorify da home!

Space Weather Reporter – kosmické počasí

Pokud se rádi ponořujete do nejrůznějších podivných faktů, možná budete chtít vyzkoušet novou aplikaci Space Weather Reporter. V kostce se dá popsat jako program pro sledování kosmického počasí, což je ovšem poněkud laický popis.

Aplikace čerpá data z databáze Space Weather Database Of Notifications, Knowledge, Information (DONKI), za kterou nestojí nikdo menší než americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku – NASA. Sleduje vazby, vztahy, příčiny a důsledky mezi aktivitami v kosmickém prostředí.

Pokud vám něco říkají termíny jako kosmické počasí, sluneční erupce, vyvržení koronální hmoty, geomagnetické bouře, meziplanetární šok, změna radiačních pásů či přechod magnetopauzy, pak je tento program určen právě vám. Díky němu budete mít informace o nejnovějších událostech a další údaje určené pro vědeckou komunitu.

Díky rychlému a intuitivnímu uživatelskému rozhraní můžete sdílet veškerá data o událostech na sociálních sítích, e-mailem nebo dalších aplikacích. Space Weather Reporter je k dispozici v angličtině a španělštině.

Aplikace je v Obchodě Play čtyři týdny a za tu dobu stačila zaznamenat více než sto instalací. Zatím má jen čtyři hodnocení – všechna pětihvězdičková. Pouze 3 MB velký balíček můžete instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a vyšším.

Space Weather Reporter
Space Weather Reporter

mnml Launcher – minimalistický launcher pro telefony s AMOLED

Tento díl uzavřeme programem pro správu domovské obrazovky a seznamu nainstalovaných aplikací. Jmenuje se mnml Launcher a dá se říci, že slibovaný minimalismus dotáhl takřka do extrému, což ale nemusí být nutně špatně.

K dispozici je seznam nainstalovaných programů a velice jednoduchá domovská obrazovka. Aplikace používá černou barvu pro všechno, co není ikonou aplikace, díky čemuž jde o ideální launcher pro telefony s AMOLED obrazovkou.

K automatickému naplnění obsahu domovské obrazovky ikonami používá umělou inteligenci, která se snaží odhadnout, jaké aplikace můžete nejvíce potřebovat. Hlavní myšlenkou celé aplikace je jednoduchost a přímočarost, což je vidět prakticky všude, kam se podíváte.

mnml Launcher je v Obchodě Play v rámci předběžného přístupu, což znamená, že zatím nebyl oficiálně vydán. Je tedy nutné počítat s tím, že aplikace může obsahovat chyby a různé nedostatky. Autor však neustále pracuje na opravách a své dílko průběžně vylepšuje. Aplikaci si zatím stáhlo více než sto uživatelů. Bohužel není k dispozici informace o její velikosti ani nejnižší podporované verzi Androidu.

YASAN Launcher · Powered by AI
YASAN Launcher · Powered by AI

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)