Seriál Ulice vstoupí již do své patnácté sezony (od 19. srpna), která nabídne příběhy nově příchozích postav a samozřejmě i těch stávajících. Tou je například Bedřich Liška v podání Adriana Jastrabana.

Hynek Čermák.
Hraje drsňáky, vystavuje akty. Fotit obnažené ženy mě baví, říká Hynek Čermák

„Bedřich se měl v ulici držet jenom chvíli. Z původně epizodní postavy se ale stala hlavní role, jejíž osudy sledují diváci Ulice už čtrnáct let. A právě v patnáctém roce se Bedřichovi bolestivě připomenou hříchy, které předcházely době, kdy jsme jej poznali. Díky tomu se i dozvíme nejedno tajemství z jeho temné minulosti,“ prozrazuje na adresu své úlohy Adrian Jastraban.

Krainová i Godla

Do jubilejní patnácté sezony nakročí i Ordinace v růžové zahradě 2 (od 27. srpna). Soukromá dramata kamenických lékařů a sester, která se proplétají s medicínskými případy, ještě více rozvíří nově nastupující doktor Brabec v podání herce Pavla Řezníčka, právnička Stárková, ztvárněná Simonou Krainovou, záchranářka Zita (Jana Holcová) a Zdeněk Godla, známý z televizního hitu Most!, který bude hrát lapiducha Ludvu.

Novým členem týmu Specialistů (od 26. srpna), který tvoří herci Martin Dejdar, Jakub Štáfek a Zuzana Kajnarová, bude v premiérové sérii Jiří Hána alias kapitán Kovář. Nahradí kapitána Čermáka v podání Jana Zadražila, jenž v posledním předprázdninovém dílu podlehl zraněním při policejním zásahu.

Programová ředitelka TV Nova Alexandra Růžek
Kriminální seriály i oblíbená zábavní show. Nova představila podzimní program

Do prostředí malebné šumavské přírody znovu diváky zavede krimi seriál Policie Modrava (od 1. září). V osmi nových příbězích se v něm na obrazovku vrátí pod vedením režiséra Jaroslava Soukupa Soňa Norisová, Jaroslav Satoranský či Filip Tomsa.

Zažít víc věcí

V show Tvoje tvář má známý hlas (od 7. září) se tentokrát představí herci či zpěváci Kateřina Brožová, Debbi Kahlová, Zuzana Norisová, Kateřina Marie Fialová, Roman Zach, Ján Jackuliak, Marek Lambora a Robert Urban. „Zatím se netěším, jsem v očekávání. Potřebuju zažít víc věcí, které jsou s projektem spojeny, abych se mohl začít těšit. Zatím je to tak, že jakákoli připomínka toho ve mně budí pocit, jako když jdete k zubaři,“ svěřil se Roman Zach se svými pocity.

Česká televize. Ilustrační foto.
Česká televize představila podzimní nabídku. Cílí na cestopisy i výročí revoluce

Radost, štěstí, lásku, ale i smutek a zklamání přinesou reality show Výměna manželek a Malé lásky. Úplnou novinkou je série Příběhy českých zločinů, odkrývající pozadí reálných kriminálních případů. V přípravě jsou také pokračování pořadů a seriálů Dáma a Král, Mise nový domov, O 10 let mladší, Utajený šéf nebo MasterChef Česko.