Hülkenbergovi hrozí konec v Renaultu. Alternativou je Haas, formuli E vylučuje

Budoucnost německého závodníka je u Renaultu na spadnutí. Kam případně povedou jeho další kroky?

Štítky: Nico Hülkenberg Renault Zveřejněno 13. 08 2019 — Bára Goldmannová

Daniel Ricciardo bude s týmem pokračovat i příští rok, avšak kdo bude jeho týmovým kolegou, je stále otázkou. Přestože je vedení Renaultu s výkony Nika Hülkenberga spokojeno, tak nevylučuje ani jeho nahrazení talentovaným mladíkem z Francie, Estebanem Oconem.

Francouz byl již pro tuto sezonu krůček od zisku sedačky u týmu z Enstone. Dokonce už existovala i ústní dohoda, nakonec však místo obsadil překvapivě právě Ricciardo.

„Mám Cyrila (Abiteboula, šéfa Renaultu – pozn. red.) rád. Ale jestliže chce být gentlemanem, který dodrží dohodu, pak se jím nejprve musí stát. My se díváme na všechny možnosti. Esteban je téma, protože je jedním ze slibných mladých závodníků. Zaslouží si závodit ve formuli 1,“ zdůrazňuje šéf týmu Mercedes Toto Wolff.

„Také to vidíme na zájmu, který o něj pro příští rok je. Jak všichni víme, vloni to byla velmi nešťastná situace, když jsme se dostali na rozcestí. Mohl si vybírat mezi dvěma kokpity, ale nakonec neměl žádný. Když se rozhodneme pro Valtteriho, tak to také znamená, že Estebana bude vychovávat někdo jiný a my k němu nebudeme mít na rok až dva žádný přístup. To jsou důsledky tohoto rozhodnutí.”

Blonďák z Emmerichu by pochopitelně rád s Francouzi pokračoval, ale momentálně žije v nejistotě. Kdyby přišel o sedačku u Renaultu, pak by teoreticky mohl zamířit do Haasu. Ale co když to nevyjde ani u Američanů?

V současnosti zkouší mnoho jezdců z královny motorsportu štěstí ve formuli E. Tuto alternativu však 31letý pilot vylučuje: “Ještě nejsem na formuli E připravený. Má rád to, co dělám. Samozřejmě, že všechno záleží na tom, jaké příležitosti se naskytnou, ale v této fázi kariéry se chci zcela soustředit na formuli 1. Spekulace tu jsou stále, to k závodění patří. Jsem si celkem jistý, že v roce 2020 budu stát na startovním roštu formule 1.”

Diskuse k článku

Napsat komentář