Fotbalisté Slavie si o Ligu mistrů zahrají s Kluží. Rumunský tým v odvetě porazil Celtic Glasgow 4:3

Fotbalisté pražské Slavie si o Ligu mistrů zahrají s Kluží. Rumunský celek v úterní dramatické odvetě na stadionu Celticu Glasgow vyhrál 4:3 a po domácí remíze 1:1 postoupil do závěrečného předkola. Dvěma góly se na výhře podílel francouzský záložník Billel Omrani.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 8:01 14. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Kluže Billel Omrani proměňuje penaltu v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Celticu Glasgow

Fotbalista Kluže Billel Omrani proměňuje penaltu v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Celticu Glasgow | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

První zápas o místo v základní skupině čeká českého mistra v úterý 20. srpna v Kluži, odveta v Edenu se uskuteční o osm dnů později. Slavia si dosud hlavní fázi prestižní soutěže zahrála jen v roce 2007, kdy v závěrečném předkole přešla přes Ajax Amsterodam. Kluž bude usilovat o čtvrtou účast ve skupině a první od roku 2012.

Slávisté se těší, že si o Ligu mistrů zahrají se Celticem. ‚Ale prvně musí postoupit,‘ varuje Coufal

Číst článek

Kluž sice otevřela skóre zápasu, ale po přestávce musela dotahovat. Celtic dvěma góly skóre otočil, avšak dramatický závěr patřil hostům. Z penalty v 74. minutě srovnal Omrani, vzápětí domácí opět vedli zásluhou Ryana Christieho, jenže radost jim vydržela pouze do 80. minuty, kdy se podruhé trefil Omrani. Postup Kluže, které by stačila i remíza 2:2, poté zpečetil v nastavení George Tucudean.

O místo v základní části prestižní soutěže si zahrají také Bruggy, kterým k postupu pomohl i bývalý obránce Slavie Simon Deli. Belgický celek v odvetě na stadionu Dynama Kyjev remizoval 3:3 a po vítězství 1:0 z domácího utkání prošel do závěrečného předkola.

Fotbalista Tomáš Souček podepsal se Slavií pětiletou smlouvu. Výstupní klauzule činí 15 milionů eur

Číst článek

Deli, který se Slavií získal dva tituly a do Belgie nedávno přestoupil za údajných 2,5 milionu eur, se v 38. minutě postaral o vyrovnání na 1:1 a v novém působišti skóroval poprvé. Domácí poté sice ještě dvakrát vedli, Bruggy ale dokázaly vždy srovnat - naposledy v páté minutě nastavení. Oba celky navíc dohrávaly v deseti.

Dál jde také semifinalista minulého ročníku Ajax, který v domácí odvetě sice s PAOK Soluň prohrával 0:1, ale poté skóre otočil a po výhře 3:2 postoupil do čtvrtého předkola. Nizozemský celek, který v prvním duelu v Řecku hrál 2:2, se o místo ve skupině utká s APOEL Nikósie.

Překvapivě naopak končí Porto, které sice v prvním zápase nad Krasnodarem vyhrálo 1:0, ale domácí odvetu nezvládlo. S ruským soupeřem prohrávalo po poločase 0:3 a nakonec po porážce 2:3 vypadlo. Portugalský celek bude v Lize mistrů chybět poprvé od roku 2011.

Výsledky odvetných zápasů 3. předkola fotbalové Ligy mistrů
Mistrovská část:
Ajax Amsterodam - PAOK Soluň 3:2 (1:1), první zápas 2:2, postoupil Ajax; Celtic Glasgow - Kluž 3:4 (0:1), první zápas 1:1, postoupila Kluž; FC Kodaň - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 (1:1), na pen. 6:7, první zápas 1:1, postoupila Crvena zvezda.
Nemistrovská část:
LASK Linec - FC Basilej 3:1, první zápas 2:1, postoupil Linec; Olympiakos Pireus - Basaksehir Istanbul 2:0 (0:0), první zápas 1:0, postoupil Olympiakos; FC Porto - Krasnodar 2:3 (0:3), první zápas 1:0, postoupil Krasnodar.

Program 4. předkola fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 20., nebo 21. srpna, odvety 27., nebo 28. srpna) - poražení do skupiny EL:
Mistrovská část:
Kluž (Rum.) - Slavia Praha, Dinamo Záhřeb - Rosenborg Trondeim, Young Boys Bern - Crvena zvezda Bělehrad, APOEL Nikósie - Ajax Amsterodam.
Nemistrovská část:
LASK Linec - Club Bruggy, Olympiakos Pireus - Krasnodar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme