Fungující přírodní prostředky proti celulitidě

Připravují vás ďolíčky na stehnech o sebevědomí i dobrý pocit? Vyzrajte na ně pomocí okurky, kapusty nebo oleje z kokosových jader.

Celulitida je spolu se striemi asi největším strašákem, který dle statistik postihuje přibližně 90 % žen. Že se jedná o letitý a téměř historický kosmetický nešvar, to potvrzuje i fakt, že první zmínky o „pomerančové kůži“ pocházejí už z 20. let minulého století. Proč se něco takového vůbec tvoří?

Příčiny, o kterých se málo mluví

Ačkoli hodně lidí má „zkrabatělou pokožku“ úzce spjatou s kily navíc, seznam jejích pachatelů je o něco delší. Mezi hlavní viníky se totiž počítá nedostatečný pitný režim, sedavý způsob života i přehnaná náklonnost k opalování. Svou roli zde sehrávají také další faktory, kupříkladu alkohol, kouření, nadměrná spotřeba tuků či dlouhodobé užívání antikoncepce, jež způsobuje hormonální nerovnováhu. Jak se proti celulitidě dá bojovat? Směřujte svou pozornost k těmto potravinám, dle názoru expertů se jejich pravidelná konzumace nemůže minout účinkem. Co si tedy servírovat?

Okurka, šťavnatá klasika

Voda je nezbytnou součástí procesu detoxikace celého těla, ovšem podílí se i na metabolizaci tukových buněk. Čím více tedy budete dbát na plnění pitného režimu, tím lépe. Proto je dobré zahrnout do jídelníčku okurku. Ta kromě toho, že je tvořena převážně z vody, obsahuje i celou řadu vitaminů a minerálů zlepšujících kvalitu pleti.

Špenát a kapusta? Přátelé odhalených stehen

Co má listová zelenina společného s bezchybnou pokožkou? Lze říct, že úplně všechno. Může vám totiž nabídnout poctivou dávku vlákniny, antioxidantů a prospěšných látek. Ale to zdaleka není maximum, jelikož poskytuje i výhody v podobě zlepšené cirkulace krevního oběhu a rychlejší regenerace kožních buněk. A to se jeví jako ten nejlepší protiútok! Dáte si dnes špenát, nebo to vidíte spíše na kapustu či mangold?

Kokosový olej jako exotický spojenec

Olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů má spoustu pozitiv, včetně mírnění projevů celulitidy. Četné vědecké studie naznačují, že jeho složení urychluje metabolismus, a pokud se „užívá“ s mírou, přispívá i ke spalování kalorií. Z tohoto důvodu se jedna lžička denně vřele doporučuje. Ovšem ani vnější užívání tohoto mazadla nepřijde vniveč, neboť obsažená kyselina laurová působí silně protizánětlivě. A to je přesně to, co na zkrabatělou kůži platí!

Zdroj: totalbeauty.com/content/gallery/cellulite-cream/p135122/page2, draxe.com/beauty/how-to-get-rid-of-cellulite, lipotherapeia.com/the-peach-factor-blog/does-coconut-oil-get-rid-of-cellulite







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat