Hlavní obsah

Jdou zelená auta do módy? Lexusu LC v nové edici sluší i khaki lak

Novinky, fra

Že je Lexus luxusní, o tom není třeba pochybovat. Jenže speciální edice nádherného kupé LC to posunula ještě o úroveň výš. V nabídce je Limited Edition v zajímavé khaki barvě.

Foto: Lexus

Lexus LC500 Limited Edition

Článek

Nový lak se jmenuje Terrane Khaki a podle ní jistě každý pozná, že jde o opravdu speciální kupé. Normálně takovou barvu asi nikdo nevyžaduje. Jenže Lexus LC je tak nádherné kupé, že i tahle „tanková“ barva mu sluší. Naopak. Není tak nenápadná jako černá (kdo chce, může mít speciální edici i v barvě Graphite Black) nebo obyčejná jako stříbrná (Sonic Titanium).

A co jiného Limited Edition od října v Evropě nabídne? Tak budou to třeba dvoubarevná jednadvacetipalcová kola, dvoubarevný je i interiér oděný do té nejjemnější kůže, jakou má firma v nabídce. Jde o kombinaci béžové a černé. Kde není kůže, doplňuje ji alcantara. Řidič i spolujezdec budou opravdu hýčkáni, protože dostanou příplatkové sedačky stavitelné v deseti směrech.

Foto: Lexus

Kůže, kůže a alcantara

Foto: Lexus

Tvar zadních světel se má promítat do prahů auta... Prahy nafoceny nejsou, tak alespoň ta světla.

Bohužel máme i špatnou zprávu. Speciální edice nemá vůbec upravený motor. Ovšem těch 351 kW u osmiválce nebo 264 kW u hybridního šestiválce by snad mělo stačit.

Zajímavé by měly být i kryty prahů, které jsou prý inspirovány zadními světly. Bohužel ty fotografie neukazují. Také by zde měla být cedulka, kolikátý vyrobený vůz z edice to je.

Že jde o limitku, je jasné. Pro USA vznikne pouhých 100 kusů. Lexus zatím nechává bez povšimnutí kolonku ceny. Standardní kus stojí skoro 2,8 milionu korun, takže Limited Edition určitě přeskočí snadno tři miliony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám