Anti vs. deo: Podle čeho vybírat přípravky proti pocení

15.08.2019 | Krása a móda

Nabídka je široká, reklamy v televizi slibují snad i nemožné, ale vy stále nejste spokojeni s funkčností vašeho přípravku proti pocení? Nebo si jednoduše nedokážete vybrat? Poradíme vám, podle čeho se orientovat a po kterých výrobcích sáhnout.

V čem je rozdíl?

Zásadní rozdíl spočívá především v účincích jednotlivých výrobků. Deodoranty jsou vyvinuté pro potlačení nepříjemného zápachu, který vzniká rozkladem bakterií, jež se v našem podpaží množí. Antiperspiranty toho svedou podstatně více. Kromě toho, že neutralizují zápach, přímo reagují s vlhkostí, která při pocení vzniká, a blokují nadměrnou tvorbu potu. Deodorant je tedy vhodný pro někoho, kdo se příliš nepotí, ale potřebuje řešit potíž v podobě zápachu. Trápí-li vás ale mokré fleky na oblečení, tehdy už musíte sáhnout po antiperspirantu.

„Potím se až moc. Jaký si mám vybrat?“

Pro řešení problému s pocením, které je reakcí na horko nebo stres, úplně postačí běžný antiperspirant. Při extrémní potivosti lze v lékárnách zakoupit speciální přípravek, který zužuje potní žlázy a lze jej použít také nejen do podpaží, ale také na chodidla a jiné části těla, na kterých vás nadměrná produkce potu trápí. Tento produkt nejčastěji zakoupíte pod názvem Driklor.

Pozor na složení!

Bohužel, aby byly podobné přípravky skutečně funkční, často jsou součástí jejich složení nejrůznější chemické látky, alkohol a aluminium, které mohou způsobovat podráždění a svědivost pokožky, ekzémy, vyrážky nebo nepříjemné pálení. Lidé s citlivější pokožkou by tudíž měli vybírat výrobky bez obsahu výše zmíněných látek a hliníkových solí.

Buďte bio

Chcete-li být ke své pokožce skutečně šetrní, můžete si vyrobit vlastní antiperspirant. Postačí vám k tomu několik pár lžic jedlé sody, stejné množství kukuřičného škrobu a čtyři lžíce kokosového oleje. O část „deo“ se postará pár kapek vonného esenciálního oleje, který je vám příjemný. Jistě vás později zarazí konzistence výsledného výrobku, smícháním se totiž vytvoří jakýsi krém, který pak nanášíte stejně, jako například na pleť. Funguje ale velice obstojně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat