Hlavní obsah

Nejlepším fotbalistou Evropy bude Ronaldo, Messi, nebo Van Dijk. Koho byste vybrali?

Vítězem ankety UEFA o nejlepšího fotbalistu Evropy za minulou sezonu bude jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Virgil van Dijk. Zatímco Portugalec Ronaldo byl mezi nejlepšími třemi pokaždé od zavedení ankety v roce 2011, nizozemský stoper Van Dijk se do nejužšího tria dostal poprvé. Vítěz bude vyhlášen 29. srpna během losování základních skupin Ligy mistrů v Monaku.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Získá Ronaldo ocenění za nejlepšího fotbalistu Evropy?

Článek

Urostlý osmadvacetiletý obránce Van Dijk letos pomohl Liverpoolu k triumfu v Lize mistrů a byl zvolen nejlepším hráčem sezony Premier League jak vedením soutěže, tak samotnými fotbalisty.

Dvojnásobný vítěz ankety Messi byl v dresu Barcelony nejlepším střelcem španělské ligy (36 gólů) i Ligy mistrů (12). Dvaatřicetiletý Argentinec nezabránil vyřazení Barcy v semifinále LM od Liverpoolu, jenž v odvetě zlikvidoval třígólovou ztrátu z prvního zápasu.

 Uspěje znovu Ronaldo?

O dva roky starší Ronaldo, trojnásobný vítěz ankety UEFA, má za sebou první sezonu v dresu Juventusu. V Lize mistrů turínský velkoklub vypadl ve čtvrtfinále s Ajaxem, ale stal se poosmé za sebou italským mistrem a Ronaldo byl zvolen nejlepším hráčem Serie A.

Loňské vítězství v anketě neobhájí Chorvat Luka Modrič z Realu Madrid, jenž se za uplynulou sezonu nedostal ani do elitní desítky.

O nejlepší trojici rozhodlo 80 trenérů klubů, které v uplynulém ročníku startovaly v hlavní části Ligy mistrů (32) a Evropské ligy (48), a 55 novinářů za každou členskou zemi UEFA.

Koho byste zvolili nejlepším fotbalistou Evropy?
Cristiano Ronaldo
30,2 %
Lionel Messi
33,5 %
Vigil van Dijk
36,3 %
Celkem hlasovalo 1091 čtenářů.

Reklama

Související témata: