Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pomozte najít Lenku (13): Utekla z diagnosťáku a hrozí jí nebezpečí

Pomozte najít Lenku (13): Utekla z diagnosťáku a hrozí jí nebezpečí
Zdroj: Policie ČR/Profimedia.cz
Pátrání
Teprve třináctiletá Lenka Benešová ve středu utekla z výchovného ústavu v Praze 4. Odešla na povolenou procházku, ale už se nevrátila. Naposledy ji viděli ve stanici metra Kačerov, kde nastoupila do soupravy jedoucí ve směru Háje. Policisté prosí veřejnost o pomoc s pátráním.

Pražští policisté pátrání po třináctileté Lence Benešové, která ve středu odpoledne utekla z diagnostického ústavu. Poslal ji tam Obvodní soud pro Prahu 4 kvůli závažným výchovným problémům.

Dívka odešla na povolenou procházku a podle plánu se měla vrátit do půl páté odpoledne. Už ale nepřišla. "Kolem patnácté hodiny byla naposledy viděna na autobusové zastávce Kačerov, odkud odjela metrem ve směru Háje," řekl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Lenka je střední postavy, měří 168 centimetrů, má oválný obličej, modré oči a delší hnědé vlasy s tyrkysovým pruhem. Z ústavu odcházela s tmavým vakem na zádech a oblečená do fialového trička s krátkým rukávem, černobílé košile a tmavošedých tepláků.

"Dívka měla v minulosti sklony k sebepoškozování, trpí poruchou chování a emocí. Je snadno ovlivnitelná se sklonem k impulsivitě. Není tak vyloučeno, že by mohl být ohrožen její život a zdraví," dodal Rybanský s tím, že se jedná o Lenčin první útěk.

Může se pohybovat zejména v okolí Prahy 4. Před svěřením do diagnostického ústavu tam bydlela a má tam kamarády. "Pokud jste dívku viděli nebo víte, kde by se mohla nacházet, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158," uzavřela Rybanský.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy