16. srpna 2019 • 04:55

Sparta v pekle. Nitu trefili do hlavy, Kaya rozdával selfie. Co Kanga?

Autor: jav, apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Florina Nitu zřejmě při odvetě v Trabzonsporu trefil předmět vhozený na hřiště fanoušky do hlavy. Semih Kaya rozdával selfieFlorina Nitu zřejmě při odvetě v Trabzonsporu trefil předmět vhozený na hřiště fanoušky do hlavy. Semih Kaya rozdával selfieFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalisté Sparty nedokázali na hřišti Trabzonsporu vybojovat po domácí remíze 2:2 postupový výsledek. Po porážce 1:2 potřetí za sebou nebudou na podzim působit v pohárové Evropě. Odveta hraná na vyprodaném čtyřicetitisícovém Medical Park Stadium nabídla nejen boj o postup do závěrečného předkola, ale i zajímavé momenty jako focení sparťanského stopera Semiha Kayi s tureckými fanoušky či skvělý výkon gólmana Florina Nity, který se musel popasovat i s jednou velkou nepříjemností.

  • Kaya se fotil s fanoušky

    Ani do jednoho zápasu proti Trabzonsporu nezasáhl, přesto měla přítomnost Semiha Kayi na soupisce Sparty ohlas. Už v Praze se na něj vyptávali turečtí novináři a to, jak je v zemi půlměsíce známý, uznávaný a populární, potvrdilo i chování fanoušků v Trabzonu. Už po příletu Sparty k odvetě třetího předkola Evropské ligy si jich několik se sparťanským stoperem udělalo fotku a stejné to pak bylo na stadionu. Třiadvacetinásobný turecký reprezentant potěšil několik návštěvníků střetnutí společným selfie, ale to bylo jediné, co mu mohlo dělat po vyřazení Sparty trochu radost.

    Semih Kaya se fotil s tureckými fanoušky Semih Kaya se fotil s tureckými fanouškyFoto Repro Twitter

  • Vypískaný Kanga

    Od začátku zápasu čelil ohlušujícímu pískotu fanoušků. Po jeho počínání směrem k dvoustovce hostů Trabzonsporu v pražském utkání se nic jiného ale čekat nedalo. Guélor Kanga si s tím ale podle všeho hlavu nelámal, a když šel v průběhu prvního dějství zahrávat rohový kop, domácím příznivců s lehkým úšklebkem zatleskal. V úvodu zápasu nebyl sice moc vidět, ale po velké šanci domácích ve 23. minutě se začal víc a víc dostávat do hry. Důležitou roli sehrál u vyrovnávací branky Adama Hložka, kterému posunul míč a mladý talent Sparty povedeným obstřelem skóroval. Nakonec se ale jako poslední stejně smáli fanoušci tureckého celku, byli to totiž oni, kdo mohl slavit postup.

    Sparťan Guélor Kanga během odvety předkola Evropské ligy na hřišti TrabzonsporuFoto Michal Beránek / Sport

  • Trefený čaroděj Nita

    Nebýt jeho, neskončila by odveta mezi Trabzonsporem a Spartou jen 2:1. Gólman Letenských Florin Nita Pražany několikrát podržel. Vypíchnout lze z mnoha hlavně dva momenty, když ve 23. minutě předvedl fantastické zákroky proti Abülkadirovi Ömürovi. Nejprve konečky prstů vyškrábl jeho hlavičku, pak úžasně zlikvidoval i jeho dorážku. V nastavení druhé půle navíc chytil penaltu. V utkání si prožil i jednu velmi nepříjemnou chvilku, když jej po vyrovnání Adama Hložka zřejmě zasáhl nějaký předmět do hlavy a on musel být ošetřován.

    Florin Nita leží na zemi poté, co ho zřejmě zasáhl předmět vhozený na hřiště fanoušky do hlavyFoto Sport/Michal Beránek

  • Ironie vyloučení Plavšiče

    V 88. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen. Srdjan Plavšič tak odvetu 3. předkola Evropské ligy s Trabzonsporem nedohrál. Ironií je, že ho v průběhu duelu dvakrát trefil loktem do obličeje protihráč Joao Pereira, ten ovšem dohrál.

    Srdjan Plavšič ze Sparty upadl během souboje o míč s Joaoem Pereirou, potrestán však byl on za nafilmovaný pádFoto Michal Beránek / Sport

  • KO od Nováka

    Jiskřičku naděje na postup vykřesal pro Spartu v 77. minutě vyrovnávací brankou na 1:1 Adam Hložek. Letenští v sedmé minutě nastavení dokonce přežili pokutový kop soupeře a mohli tak ještě zavelet k poslednímu útoku. Sparta při něm dostala šanci ještě jedné standardní situace, ale snaha o postupový gól byla marná. Domácí Kangův centr odvrátili a navíc rozjeli brejk, který utnul veškeré naděje. Po posunutí míče na polovině hřiště od Joseho Sosy pelášil Filip Novák sám na sparťanskou branku. Tváří v tvář proti Florinu Nitovi zachoval chladnou hlavu a v 98. minutě dal definitivní razítko vyřazení Sparty z Evropské ligy.

    Fantastický Nita čaroval, ale Sparta v Turecku padla. Evropa je znovu pryč
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud