Zoufalá herečka teď dala Blesku k dispozici trestní oznámení, které letos na konci července podala prostřednictvím svých přátel na vlastní dceru Michaelu a vnuka Tomáše. V tomto dokumentu se tvrdí, že ji měli pod nepravdivou záminkou přinutit prodat vnukovi její téměř nový dům u Mělníka. Navíc výrazně pod cenou. Přitom prý neměla tušení, že v něm nebude moct dožít.

Peníze za něj, které vnuk získal formou hypotéky, však prý z větší části neviděla. Herečka tvrdí, že jí na účtu zůstala jen menší částka, tu druhou v řádech milionů si bez jejího vědomí měla převést na své konto dcera. „Kde skončila záloha a zda ji J. Andresíková při podpisu smlouvy dostala, není známo, zbytek peněz však skutečně banka na její účet zaslala,“ píše se v oznámení.

Podle dostupných dokumentů ovšem dcera J. Andresíkové pomocí matčiny platební karty převedla na svůj bankovní účet většinu zaslaných peněz. „Andresíková si stojí za tím, že neměla ponětí, tudíž nevěděla a nikdy nedala souhlas s tím, aby její dcera Michaela tuto transakci provedla a peníze si tudíž ponechala,“ uvádí se v oznámení.

Čarodějnice z Arabely Blesku popsala, kde po přestěhování skončila, aniž by jí prý dala dcera na výběr. „Podivná garsonka s jedním oknem, sociálem, kde by se za chvíli zbláznil i mladý a zdravý člověk, byla pro mě noční můrou. Dali mi tam pár věcí a zbytek neřešili. Neměla jsem sílu vzdorovat, byla jsem zoufalá a bezradná,“ vylíčila.

„Na moje dotazy, kde mám velkou část svého nábytku, cenností, oblečení, obrazů, osobních věcí, jsem nikdy odpověď nedostala. Stejně tak, když jsem se ptala, kde jsou peníze za dům, vždy se odpovědi vyhýbali, abych se nestarala. Dům jsem vlastně ani prodat nechtěla, byla jsem spíš postavena před hotovou věc a donucena,“ popsala herečka, která má stále trvalé bydliště u vnuka.

Zbavení svéprávnosti

S podporou přátel se odhodlala jednat až ve chvíli, kdy se dozvěděla, že ji dcera údajně chtěla zbavit svéprávnosti. „Aby toho nebylo málo, potají podala u soudu návrh na řízení o mém částečném zbavení svéprávnosti. Vše má v rukou můj právník. Je už podána jak žaloba, tak trestní oznámení a já už opravdu nebudu diplomat a ten tichý hlupák, který bude jen kývat, jak rodinka chce,“ říká Jana, která při natáčení Arabely spadla z létajícího koštěte a pochroumala si páteř.

Blesk samozřejmě s tak závažnými obviněními konfrontoval i druhou stranu. „Ne, na shledanou,“ reagovala dcera Michaela na dotaz, zda se k tomu chce vyjádřit. A podobně se zachoval i její syn Tomáš. „K tomu nemám co dodat, takže asi bez komentáře,“ řekl a zavěsil telefon.

Sebevražda a psychické týrání

Herečka nikdy neměla na růžích ustláno. Prožila dvě klinické smrti, jeden pokus o sebevraždu, několik nehod a není snad kost v těle, kterou by neměla zlomenou. Prošla si osobními tragédiemi. Skoro před očima se jí zastřelil jeden z manželů, který ji předtím roky psychicky týral.

A teď schytává další rány osudu. „Neměla bych asi být tak naivní a důvěřivá, ale když jsou na vás činěny různé tlaky, máte za sebou to, co já a z minulosti i nějaké věci právě s tou rodinou, ono se to hezky řekne, ale těžko dělá. A bránit se? Vždy mě umlátili argumenty a já sklapla podpatky a zase jsem jen sklonila hlavu. To už ale dál dělat nehodlám. Odmítám se nechat manipulovat a dál sprostě okrádat!“ vzkazuje rodině přes Blesk. 

Fotogalerie
26 fotografií