Fotbalisté Slavie se naladili na předkolo Ligy mistrů výhrou, v Budějovicích rozhodl Stanciu

Fotbalisté Slavie v předehrávce 6. kola první ligy zvítězili v Českých Budějovicích 3:0. Obhájce titulu rozhodl až v druhém poločase, kdy se trefili Nicolae Stanciu, Peter Olayinka a Milan Škoda.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání české fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Slavií Praha

Utkání české fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Slavií Praha | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Pražané popáté v sezoně vyhráli a vedou neúplnou tabulku o šest bodů. Zároveň se vítězně naladili na úterní úvodní duel 4. předkola Ligy mistrů v Kluži. Jihočeský nováček podruhé za sebou nebodoval, doma nevyhrál ani čtvrtý zápas v ročníku a s pěti body je dvanáctý.

Fotbalisté Slavie si o Ligu mistrů zahrají s Kluží. Rumunský tým v odvetě porazil Celtic Glasgow 4:3

Číst článek

Zatímco před necelými třemi týdny České Budějovice doma potrápily Spartu a vybojovaly s ní remízu 2:2, druhý tým z pražských "S" se ukázal jako výrazně zdatnější soupeř. Slavia od začátku utkání zatlačila Dynamo do defenzivy a bylo pouze otázkou času, kdy tým trenéra Trpišovského udeří.

Hosté se však přes evidentní herní suverenitu dlouho trápili v koncovce. Ve 12. minutě Coufalovu střelu vyrazil brankář Staněk, ve 21. minutě po rohu hlavičkoval nad břevno Hilál, který poprvé v ligové sezoně nastoupil v základní sestavě.

O pár sekund později opět po rohu mířil do stejných míst Hovorka. Ve 23. minutě po Coufalově autovém vhazování střílel z dobré pozice Souček do středu branky, kde stál připravený Staněk.

Českým Budějovicím se podařilo uhájit první poločas bez inkasovaného gólu, ale Slavia se prosadila hned v úvodu druhé části. Ve 48. minutě vypálil rumunský záložník Stanciu a jeho střela zapadla k tyči Staňkovy branky. Nejdražší letní posila červenobílých a bývalý sparťan se trefil podruhé v sezoně.

Od té chvíle Slavia trochu snížila tempo, kontrolovala hru, ale i tak se dostávala do šancí. V jedné z nich se v 76. minutě prosadil Olayinka, který technickou střelou ke stejné tyči jako Stanciu zvýšil na 2:0.

Šest minut před koncem se dočkal první branky v sezoně střídající Škoda, který hlavičkou z malého vápna zakončil povedenou kombinaci. Blízko ke čtvrtému gólu měl Hušbauer, jemuž po technické střele zkazilo radost břevno. Už v nastavení sudí Julínek kvůli předchozímu autu neuznal Škodovi druhou trefu v utkání.

6. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:3 (0:0)
Branka: 48. Stanciu, 76. Olayinka, 84. Škoda. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Podaný - Marek (video). ŽK: Novák, Táborský - Kúdela, Zelený. Diváci: 6681 (vyprodáno).
Sestavy:
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský (79. Helešic) - Schranz, Javorek, Provod, Čavoš (69. Táborský), Mršič (61. Brandner) - Ledecký. Trenér: Horejš.
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Zelený - Masopust (65. Van Buren), Souček, Hušbauer, Stanciu (78. Traoré), Olayinka - Hilál (75. Škoda). Trenér: Trpišovský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme