Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Slzy a smutek: Narkomance Katce z dokumentu Třeštíkové zemřel pes

Slzy a smutek: Narkomance Katce z dokumentu Třeštíkové zemřel pes
Zdroj: eXtra.cz a Pražský Fotograf / Jiří Píša
+ Dalších 14 fotografií
osud
Nejznámější narkomanka Česka Katka Bradáčová (42) má rozporuplný životní příběh. Jedni ho sledují se zaujetím, jestli se ženě, která je přibližně 25 let závislá na droze, podaří vymanit ze závislosti, jiní přihlížejí a tážou se, jak je možné, že si droga ještě nevybrala krutou daň... Katka je bojovnice, která zažila mnohé. Po okamžiky euforie, po neskutečnou bolest v srdci. Své emoce se ale málokdy snaží dávat najevo... Přiznala, že v poslední době ji nejvíce zarmoutilo, když zemřel její milovaný pes.

Nebyl to ani rozchod s přítelem Jiřím, s nímž se toulala tři roky životem a přespávala v kanálu na pražské Invalidovně. "To bylo moje rozhodnutí se rozejít. Nikam jsem se neposunula, Jirka hodně sliboval, ale málo splnil. Nevyřídil si ani občanku," řekla eXtra.cz Katka.

Jirkovi ale Katka vděčí za to, že do jejich vztahu přivedl čtyřnohého mazlíčka - psa Sargona. "Měla jsem psa, který mi zemřel. Hodně mě to trápilo a Jirka, aby mi ulevil, tak sehnal od našich známých psa Sargona. Štěně, které mám od listopadu nebo prosince loňského roku," svěřila se eXtra.cz Katka s tím, že Sargon rozhodně není poslušný. "Dělá si, co chce, je to trdlo," upřesnila žena, která před lety natáčela s filmařkou Helenou Třeštíkovou dokument o ženě, která bojuje se závislostí na heroinu.

Katka stále bydlí na okraji Prahy se svým novým přítelem Ivem. Ale často na ni lidé narazí v centru Prahy. Katka s drogou seknout alespoň prozatím nechce. „Do metadonového programu se nechci vrátit. Věřím, že to časem zvládnu sama,“ netají se svým rozhodnutím Katka, která v posledních dvou letech dostala dvakrát stopku a nesměla pro náhražku. „Metadon je jediná jistota, co člověk na drogách má,“ přiznala Katka již dříve. Teď je prý šťastná a její rodinou je pes Sargon a přítel Ivo. Občas navštíví i svou dceru Terezku, kterou by ráda měla v péči, ale kvůli způsobu života, který vede, je to zatím nemožný cíl.

Co jste možná o Katce Bradáčové nevěděli:

Dlouhých 14 let natáčela s Helenou Třeštíkovou dokument, ve kterém ukázala, jak těžký je boj se závislostí - dokument nese název Katka.*

Drogy začala údajně brát kvůli tomu, že se chtěla od ostatních lišit.*

Trpí zdravotní komplikací imunitního systému. Sama tvrdí, že měla všechny typy žloutenek.*

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy